AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya, Jülide Sarıeroğlu ve Hamza Dağ, Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin'de, depremin merkez üssü Sivrice'de ve merkezdeki mahallelerde incelemelerde bulundular, hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret ettiler, çadırlarda kalan afetzede vatandaşlarla bir araya geldiler.

ACİL İHTİYAÇLAR GİDERİLİYOR

24 Ocak'ta meydana gelen depremin ilk anından itibaren Bakanlıkların, ilgili kurum ve kuruluşların Elazığ ve Malatya'da büyük bir özveriyle görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Karaaslan, "Sahada gece gündüz demeden, aralıksız bir çalışma ortaya konuldu. Arama kurtarma çalışmalarının 67. saatte tamamlanması ve 45 vatandaşımızın enkaz altından sağ çıkarılması bu yoğun gayretin sonucudur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın, depremin üzerinden bir gün bile geçmeden bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret ve vatandaşlarımızın yanında oluşu büyük bir moral oldu. Acil yardım ihtiyaçlarının temini ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ile ilgili bölgede yoğun bir çalışma ortaya koyan Sn. Bakanlarımızın koordinasyonunda depremin hemen ardından başlayan çalışmalar başarılı bir şekilde sürdürülüyor, yaralar hızla sarılıyor. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." dedi.

HAYAT EN KISA SÜREDE NORMALE DÖNECEK

Depremin ardından afet bölgesine ayni ve nakdi yardımların hızla ulaştığını bildiren Karaaslan, "Hayatın hızla normalleşmesi ve bölge ekonomisinin durumdan olumsuz etkilenmemesi amacıyla genel hayata etkililik kararı devletimiz tarafından gecikmeksizin alındı. Ülkemizin tüm şehirlerinden buraya ulaşan yardımlar da pek çok ihtiyacın giderilmesine önemli katkı sağladı. Milletimizin örnek dayanışması ve gönül birliğiyle bu zorluğun da üstesinden geliyoruz. Sn. Bakanlarımız afetten etkilenen vatandaşlarımızı rahatlatacak birtakım destekleri paylaştılar. Programımız kapsamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldığımız Türk Kızılay Elazığ Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü de oldukça önemli bir görev üstleniyor. Yirmi dört saat esaslı devam eden çalışmalarla milletimizin temel ihtiyaçları karşılanıyor. Tüm şehirlerimizden olduğu gibi Samsun'umuzdan gelen ekiplerin fedakar çalışmalarıyla bölgede sağlık, eğitim, gençlik ve spor hizmetleri ile psikososyal destek konularında çabalar sayesinde hayatın normale dönmesi en kısa sürede sağlanacak." açıklamasında bulundu.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Elazığ'da gerçekleştirdikleri incelemeler hakkında da bilgi veren Karaaslan, "Depremde en çok can kaybının yaşandığı mahallelerden başlayarak bölgede kapsamlı bir çalışmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başlatmış durumda. Hasar tespit çalışmaları hassas bir şekilde yürütülüyor, vatandaşlarımız binalarının hasar seviyesi ve yapılması gerekenler hakkında çeşitli kanallar vasıtasıyla bilgilendiriliyor. İlk etapta konteyner kentler kurulacak, daha sonra kalıcı konutlarla ilgili çalışma yapılacak. Genel Başkan Yardımcıları olarak bir arada bölgeye giderek mevcut durumu ve vatandaşlarımızın beklentilerini görmüş olduk. Acil yardımlar vatandaşlarımıza ulaştırıldı, önümüzde daha uzun vadeli bir süreç var, bu konuda da hızlı bir şekilde yol alınıyor. Bu vesileyle bir kez daha, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın, tüm milletimize geçmiş olsun." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından oluşan heyet saha çalışmalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum'un Başkanlığında gerçekleştirilen, deprem bölgesinde devam eden çalışmaların ele alındığı toplantıya katıldı. Heyete ziyaretlerinde Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut ve Sermin Balık ile AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze eşlik etti.