Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava durumu verilerine göre, Samsun'da yarın (5 Şubat Çarşamba) toz ve kum fırtınasının etkili olması bekleniyor. Çarşamba günü 22 derece ölçülen hava sıcaklığı 20 derece birden düşecek ve hafta sonu Samsun'da kar yağışı görülecek.

Meteorolojiden Samsun için 'turuncu' uyarı

TOZ VE KUM FIRTINASINA DİKKAT!

Bugün Samsun genelinde hava yağışlı olacak. Samsun genelinde en yüksek sıcaklık 14 derece ile merkezde ölçülürken, en düşük sıcaklık 4 derece ile Ladik'te görülecek. Yarın (5 Şubat Çarşamba) ise hafa sıcaklığı 22 derece kadar çıkacak. Samsun'un tüm ilçelerinde ise toz ve kum fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. 6 Şubat Perşembe günü ise hava sıcaklığı il merkezinde 8 derecelere kadar düşecek. Samsun'da genelinde yağmurlu hava etkili olacak. Asarcık, Havza, Kavak ve Ladik'te yağışların karla karışık olması beklenirken, hava sıcaklığı bu ilçelerde 4-5 derecelere kadar düşecek.

Samsun Valiliğinden fırtına uyarısı! Şiddetli olacak

İLÇELERDE KAR ETKİLİ OLACAK

7 Şubat Cuma günü ise il merkezinde hava sıcaklığı 4 dereceye inerken, Samsun genelinde, Çarşamba, Tekkeköy, Terme ve Yakakent'te hava sıcaklığı en düşük 2 derece ölçülecek ve karka karışık yağmur etkili olacak. En düşük -2 ile -6 derecelere kadar hava sıcaklığının düşeceği Asarcık, Ayvacık, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı ve Vezirköprü'de kar yağışı görülecek.

SAMSUN MERKEZE KAR GELİYOR

8 Şubat Cumartesi ve 9 Şubat Pazar günü Samsun merkezde hava sıcaklığı -1 derece ölçülecek ve merkez dahil tüm ilçelerde kar yağışı etkili olacak. Samsun genelinde hava sıcaklığı en düşük iç ve yüksek kesimlerde -9 ila -12 derecelere kadar düşecek.