AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, gazetemizi ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren samimi bir sohbet yaptık. Aksu bir kısmı aramızda kalacak olan sohbette büyük hedeflerini de açıkladı.

Yeni dönemde bir genel merkezin uygun görmesi halinde bir dönem daha il başkanlığı görevini sürdürmek isteyen Ersan Aksu, en büyük proje olarak partisinin il başkanlığının kiralarda olmaması gerektiğini belirtip yeni bir il binası ya da mevcut binayı satın almak olduğunu söyledi.

Her yıl 1 milyonun üzerinde yeni seçmenin oluştuğunu da belirten Ersan Aksu, 2023 seçimlerinde yaklaşık 6 milyon yeni seçmenin olacağını bu nedenle hem ilçelerde hem de il yönetiminde çok sayıda gence görev verilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medyanın siyasette de çok etkin olduğunu belirten Ersan Aksu, yeni dönemde sosyal medyayı daha tekin kullanacaklarını da ifade etti.

Ersan Aksu'nun söylediklerinden ne anladın diye sorarsanız yeni döneme hazırlanıyor ancak yönetiminde büyük değişim de olacak.

Büyük çoğunluğu apolitik olan genç jenerasyonu siyasete ısındırmak için projeleri var.

Samsun'un her alanda planlı büyümesi gerektiğini kent hakkında söyleyecek bir şeyi olan herkesin dinlenip güçlü bir yol haritası çıkarılması gerektiğini de belirten Ersan Aksu, Samsun'un turizmde, eğitimde, tarımda, sağlıkta ve daha birçok alanda lider olma özellikleri bulunduğunu bunları daha aktif hale getirmek zorunda olduklarını söyledi.

Ersan başkan bir dönem basında yer alan il başkanlığının borcunun da abartıldığını, seçim geçirdiklerini bu nedenle seçimden kalan borçların olmasının da normal olduğunu kaydetti.

Ersan Aksu son olarak ta hem milletvekilleri ile hem başta Büyükşehir olmak üzere belediye başkanlarının tamamı ile ve de teşkilatlar ile uyum içinde çalıştıklarını söyledi.

Aksu bir dönem gündemi çok meşgul eden meclis üyesi Hasan Uzunlar'ın disiplin sürecinin de devam ettiğini yaklaşık 1 ila 1 buçuk ay içinde de disiplin kurulunun kararını açıklamasını beklediklerini ifade etti.