Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçını da değerlendiren Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 'Karşımızda da şimdi ligin en iyi takımlarından biri var. Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. gerek hocasıyla gerek futbolcu kadrosuyla gerek kulüp yapılanmasıyla ortaya güzel bir resim çıkarttılar. Onunla beraber de ligimizde Manisa Futbol Kulübü'nün arkasından sıralamadaki yerini aldılar. Son haftalarda da çok ciddi grafikleri var. O yüzden zor bir maçın bizi beklediğini biliyoruz. O beklenti ile de hazırlıklarımıza devam ediyoruz. İnşallah biz son haftalarda ortaya koyduğumuz bu motivasyonu yine Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçına taşıyarak orada kendimize yakışan mücadeleyi ortaya koyacağız. İnşallah taraftarımızda gelecek. Taraftarlarımızın da desteği ile üst düzey bir mücadele beraberinde bize yakışan bir futbol kalitesi ve sonrasında da kazanmak için ortaya koyduğumuz sebeplerle beraber maçımızı kazanıp, inşallah yolumuza yine kayıpsız devam etmenin mutluluğunu yaşayacağız ve sonraki maçı düşünmeye başlayacağız' dedi.

MUHSİN DE TAKIMA KATILIYOR
Sakat ve cezalı oyuncularımız hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, 'Takımımızdaki sakatlarımızda birer birer iyileşiyor ve aramıza katılmaya devam ediyor. Geçen hafta Oğuz Gürbulak takıma girdi ve görev verdik. O da çok güzel bir şekilde bu şansı değerlendirdi. Ferhat Çulcuoğlu'nun da bir rahatsızlığı vardı. O da iyileşti ve antrenmanlara başladı. Ramazan Çevik takımla beraber çalışmalara başladı. Şu anda takımımızın dışında bir tane oyuncu kaldı o da Muhsin Yıldırım. Oda Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçından sonra takımla antrenmanlara başlayacak. Ondan sonra da tam takım, tam kadro olarak çalışmalarımız devam edecek. İnşallah yeni bir sakatlık olmaz diye de dualarımızı ediyoruz. Bu dönem içerisinde çok yoğun bir şekilde çalışan doktorumuza ve sağlık ekibimize teşekkür etmek istiyorum' diye konuştu.

PERFORMANSI ETKİLEMİYOR
Takımdaki oyuncuların belirledikleri sisteme ayak uydurduklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, 'Kimin oynadığı çok fazla takımın performansını etkilemeden sistemin içerisinde yeni giren her oyuncu entegre oluyor. Görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Genel anlamda takım kadrosuna ve yapısına baktığımızda Ferhat, Gökhan Alsan ve Kubilay ile oynadık. Daha sonra Muhsin geldikten sonra Ferhat, Muhsin ve Gökhan Alsan oldu. Bu üçlüden tamamen farklı bir üçlü olan Ercan, Oğuz ve Kubilay üçlüsü ile bu hafta sahaya çıktık. Baktığımız zamanda herkes de hiç sırıtmadan görevini yerine getirdi ve ortaya güzel bir manzara çıktı. Bu hafta da daha farklı bir üçlü ile çıkabiliriz. Farklı mevkilerdeki oyuncularımızı deneyebiliriz. Ama tam anlamıyla bir sistem takımı haline geldik. Oyuncularımızla çok açık ve net bir şekilde onlardan ne istediğimizi, beklentilerimizi paylaşıyoruz ve onu almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu bizim adımıza mutluluk verici bir olay. Bu sisteme ayak uyduran oyuncularımıza ayriyetten teşekkür etmek istiyorum' şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR'A YAKIŞANI YAPACAĞIZ
Taraftarları da Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçına davet eden Ertuğrul Sağlam, 'Taraftarlarımızın da Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçına yoğun ilgi göstereceklerini umuyorum. Bize ayrılan kapasite belli orayı doldurup, bize o gün maçı kazanma adına önemli şekilde destek olacaklarına inanıyorum. Samsunspor'a yakışır bir şekilde takımlarını destekleyeceklerini de biliyorum. İnşallah güzel bir maç izletip oradan yine bize bu şampiyonluk yolunda çok önemli destek olacak galibiyeti ve moral motivasyonu oradan alıp ondan sonra da Zonguldak Kömürspor maçını düşünmeye başlayacağız' dedi.