Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada İstihdam ve Kariyer Merkezi'nin işsiz vatandaşların umudu olduğu iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan açıklamada, "Belediye Başkanı Mustafa Demir'in talimatıyla kurulan merkez, 5 ayda 253 kişiyi işe yerleştirdi" denildi.

ÖZEL SEKTÖRE İLETİLİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne, 'iş' talebinde bulunmak için gelenlere yardımcı olmak amacıyla oluşturulan ve İŞKUR ile imzalanan protokol sonrası ağustos ayında faaliyetlerine başlayan İstihdam ve Kariyer Merkezi, çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. İş isteyenler ve işçi arayanların bir araya getirildiği merkezde, aranan iş ve işçi profiline uygun talepler özel sektöre iletiliyor.

TABİNİ DE YAPIYOR
Özel sektör firmalarının personel taleplerini aldıktan sonra kayıtlı başvurulardan yönlendirme yapan İstihdam ve Kariyer Merkezi, yönlendirmeyi kabul eden vatandaşların işe alım süresince takibini de gerçekleştiriyor. Olumsuz sonuç alınması halinde ise başvuru sahibi yeni bir işe yönlendiriliyor. Kariyer Merkezi'nde verilen rehberlik hizmetleri ile vatandaşların yanında olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 'kişisel ve kurumsal eğitimler,' 'özgeçmiş oluşturma' gibi konularda da iş arayanların işgücü piyasası hakkında bilgilenmelerini sağlıyor."