Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'belediye teşkilatının organizasyon, iyileştirme, eğitim, kalite ve yönetim çalışmaları hakkında gelinen noktaları değerlendirmek' ve 'birimler arası koordinasyonu sağlamak' amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Sözlerine, 'Bir şehrin sorumluluğu ve vebali sizlerin omuzlarınızda' diyerek başlayan Demir, 'Şehirlerin hayatında büyükşehirler 1'inci derecede önemlidir. Kamu boşluk kabul etmez. Şimdi bize ne düşüyor o zaman? Bu sistemi çok iyi anlayan belediye olmak durumundayız. Eğer layığı ile motive olup işin önemini kavrarsak, sonuca daha çabuk ulaşabiliriz. Belediye hizmetlerinde topyekun bir emeğin olması gerekir. Tüm çalışma yetki ve sorumluluğumuz, hizmetleri yürüten insanların beynine ve duygu dünyasına ulaşarak yeteneklerini açığa çıkarmak olmalıdır. Çağın, bilimin ve teknolojinin ortaya çıkardığı imkan ve kabiliyetleri de bu çalışma alanına enjekte etmek veya o ray üzerinde onu yürütmek gerekir. Konu çok basit ama ciddi emek isteyen bir şey. Emek verilecek ama bu emeği üç beş kişi verirse olmaz. Topyekun bir emek vermemiz lazım. Gerekli motivasyon, gerekli inanmışlık ve bu çalışmaya katkı sağlamaya önce duygu dünyası ve daha sonra akıl işleyişi eşlik ettiğinde kesinlikle planladığımız işlerde yüzde yüz hedefe ulaşmış oluruz' dedi.




4 yıl içinde 2 milyar yatırım
Belediye içinde ciddi bir analiz çalışması yapılacağını da belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Negatif refleksleri sıfıra indirecek bir hizmet programı yapacağız. Kapasiteler, mali imkanlar tespit edilecek. Sizlerden daima bu yaptığımız analizleri ve çalışmayı, belediye hedeflerine ulaşana kadar aklınızın bir köşesinde tutmanızı istiyorum. Bunu şehrimiz, yavrularımız ve ülkemiz adına istiyorum. Herkes katkı sağlasın. Buna inansın. Başkası gelip yapmayacak. Biz yapacağız. Önümüzdeki 4 yılda 2 milyar liranın üzerinde yatırım yapmamız gerekiyor. Bu yatırıma öncelikle çalışanlar inanacak. Merak olursa enerji olur. Merakın olması için gözün, duygu dünyasının oraya yönelmesi lazım. İşte biz duygu dünyalarını birleştireceğiz hep birlikte. Birinden az birinden çok hizmet beklemiyoruz. Hepimizin bu güzel şehir için yapacakları var. Bu kadar şeyden sonra böyle bir sorumluluğu aldığımızda sizlerle birlikte Türkiye'nin en iyisini yapmak gibi bir mecburiyetimiz var. Ben önünüzü açıyorum, elimden geleni yapıyorum. Bu şehir hepimizin' şeklinde konuştu.