Önceki gün görevden alınan MHP Samsun eski İl Başkanı Ömer Süslü, parti binası önünde bir grup partili ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine 'Ülkücü harekete hançer saplandı' diyerek başlayan Süslü, 'Karadeniz'deki tek milletvekilini çıkaran teşkilatın başarısızlıkla kapatılmadığı ortadadır. Alınan bu kararı anlamakta ve anlatmakta güçlük çekiyoruz. Alnım açık geldim, alnım açık gidiyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren memleketi 13 yıldır idare edenler tarafından vatanımızı nasıl bir batağa saplandığını anlatmaya çalıştık. Kimse bizden pişman olmamızı ve geri adım atmamızı beklemesin. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olsun' dedi.

SIKIYÖNETİM DÖNEMİ GİBİ...

Süslü, partisinin 12 Eylül darbesinden sonra ikinci kez bu sefer Genel Merkez tarafından kapatıldığını ifade ederek, 'Sizleri il teşkilatımızda ağırlamak isterdik. Maalesef seksen sonrasında sıkıyönetim döneminde, ihtilalciler tarafından kapatılan partimiz, maalesef bugün itibariyle Genel Merkezi'mizin emir ve talimatı doğrultusunda bir kere daha kapatılmış ve ülkücü hareketin yüreğine ikinci defa ve bu seferki çok daha fazla kanatacak ve iz bırakacak şekilde hançer saplanmıştır' diye konuştu.

"TARİH PARTİMİZE BU KARA LEKEYİ ÇALANLARI UNUTMAYACAK"

Süslü, 'Anlamakta zorluk çektiğim kısım, siz tüzükten kaynaklanan yetkinizi haksız şekilde kullanmaktan çekinmezken bizlere, tüzükten kaynaklanan hakkımızı kullandığımız için bu antidemokratik uygulamayı yapmanızdır ki hiçbir cümle bu çelişkili durumu açıklayamamaktadır" ifadelerini kullandı.

"Tarih partimize bu kara lekeyi çalanları hiç ama hiç unutmayacaktır" diyen Süslü, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "7 Haziran seçimlerinde ülke genelinde ve ilimizde meydana gelen oy artışını ne yazık ki 1 Kasım seçimlerinde koruyamadık ve hiç arzu etmememize rağmen Türk milletinin tek temsilcisi olarak, teröristlerin siyasi temsilcisi olan HDP'nin de altında bir milletvekili sayısına düştük. Bu durum tüm ülküdaşlarımızı olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Bu sonuçlar kesinlikle geçiştirilecek, umursanmayacak, görmezden gelinecek sonuçlar değildir. Seçim sonuçları nedeniyle sevdalısı olduğumuz milletimizi suçlamak ise Türk milliyetçilerine yakışmayacak bir hareket olacaktır. MHP Samsun İl Teşkilatı olarak Türk milletinin AK Parti iktidarı karşısında tek umudu olan partimizin gerçek anlamda bu umudu temsil etmesi noktasında gelmesi ve iktidar olabilmesi amacıyla, olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için vermiş olduğumuz bu imzalar nedeniyle kapatıldığımız net bir şekilde ortadadır. Kimse bizden pişman olmamızı beklemesin. Kimse bizden geri adım atmamızı beklemesin. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, MHP'yi iktidara taşımak için mücadelemiz son nefesimize kadar sürecektir'

Zerrin SOMUNCU