Haber Gazetesi olarak #evdekalSamsun diyerek Samsun'u evde kalmaya davet ediyoruz. Dün başladığımız seride ve her gün bir kaç aileye konuk olarak #evdekalSamsun konusunda düşüncelerini, evde kalarak hayatlarında oluşturdukları farklılıkları sayfalarımıza taşımaya çalışacağız. İkinci konuğumuz Simpa Ticaret Sahibi, iş insanı Köksal Ersayın oldu. Ersayın'ın evde geçen günlerini kendi kaleminden okuyacağız.

'Evde kal Samsun'

"İsmim Köksal Ersayın...İş insanıyım.42 yıldır Samsun'da ticaret yapıyorum. Seyahat etmeyi çok severim.
Yeni destinasyonları planlayayım derken bırakın yurt dışına çıkmayı, sokağa bile çıkamaz oldum.
Malum Corana Virüs... Diğer adıyla Covit 19 salgınından sonra devletin almış olduğu tedbirler kapsamında eşimle beraber ev de kal talimatını uyguluyoruz.
On gündür evdeyiz. Başlangıçta çok sıkılıyorduk. Daha sonra işi eğlenceli hale getirmek İçin daha önce yapamadıklarımı yapmaya başladım.
I Pad'imden günlük gazeteleri, ilgi duyduğum konuları içeren dergileri okuyorum.
Fırsat bulup gidemediğim filimleri Netfliks'ten izliyorum.
Okuyorum... Emre Alkin'in İktisat'tan çıkış adlı yeni kitabını bitirmek üzereyim.
Bu arada daha önce sahip olduğumuz bir takım şeylerin ne kadar da önemli olduğunun farkına vardık.özgürlüğümüz,dostlarımız,iki çift laf edebilmek adına birlikte gittiğimiz Restorant'lar,kafe'ler,AVM'ler....
Çocuklarımız... Aynı şehirde oturup da kucaklayamadığımız torunlarımız.. Canımızı acıtıyor ancak ona da çözüm bulduk her gün görüntülü görüşüyoruz.
Sevgili Samsun'lular,Pandemi (salgın) çok tehlikeli bir süreç.Çin bu konuda çok sıkı önlemler alarak yayılmayı kontrol altına almış gibi. Avrupa ve ABD için aynı şeyleri söyleyemeyiz.İtalya'da, İspanya'da günde yüzlerce insan ölüyor.
Türkiye bu konuda çok erken gerekli tedbirleri aldı. Bilim Kurulu'nu kurdu. Kurulun aldığı kararları süratle hayata geçirdi. Şimdi bize düşen kurallara uymak. Bu nedenle benim de sevgili hemşehrilerime bir mesajım var; 'Evde kal Samsun' diyorum."