Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, oda olarak ve bölgede arazisi 4 vatandaşın açtığı davada Samsun 3. İdare Mahkemesi'nin uygulama imar planı uygulamasının durdurulmasına karar verdiğini belirterek, "Bu karar üzerine Samsun Büşükşehir Belediyesi ve Çarşamba Belediyesi inşaatı derhal mühürlemeli" çağrısında bulundu.

SÜREÇLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Memişoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Eğercili Mahallesi sınırları içerisinde Oltan ve Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretim Tic. A.Ş. tarafından yapılmakta olan Biyokütle Enerji Santraline Samsun 3. İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı.
Çarşamba Eğercili de yapılmakta olan Biyokütle Enerji Santraline karşı Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve yörede arazisi bulunan ve yaşayan 4 vatandaş tarafından açılan davada 1/5000'lik Nazım Plan ve 1/1000'lik Uygulama İmar Planının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Yürütmesi durdurulan planlar neticesinde yapı ruhsatının da hukuka aykırı hale geldiği hükmüne varıldı. Samsun 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen bu kararlar gereği Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çarşamba Belediyesi tarafından yürütülmekte olan inşaat derhal durdurulmalıdır. Aksi durumda hukuki süreçleri sürdürerek takip edeceğiz."