Samsun Büyükşehir Belediyesi, SAMULAŞ'a bağlı tramvay ve otobüslerle yolculuk eden vatandaşlara 'Koronavirüs Tedbirleri' kapsamında 'Ücretsiz' maske dağıtmaya başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tramvay ve otobüsleri kullanan vatandaşlar için 'ücretsiz maske' dağıtımına başladı. Türkiye'de koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikrte toplum sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını azaltmak adına ilk adımı atan belediyeler arasında yer aldıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bilim Kurulu tarafından alınan her kararı anında uyguladık. Böylece Samsun halkının sağlığını ön planda tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Son olarak, tramvay duraklarında ve otobüslerde vatandaşlara ücretsiz maske dağıtmaya başladık" dedi.

YOĞUN ELEŞTİRİ VARDI
Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan karar arasında bulunan toplu taşıma başta olmak üzere maske takma zorunluluğu önceki gün başlamıştı. Bir çok ilde toplu ulaşımda maskeler belediyeler tarafından dağıtılmaya başlanmıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi de ücretsiz maske dağıtımı yapılmadığı için dün Samsunlular tarafından yoğun eleştiri almıştı.