Okul Müdürü Sudiye Demircioğlu 24 Mart tarihinde maske ve tek giyimlik önlük üretimine başladıklarını okullarının hemen karşısında bulunan Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nin kendilerine kumaş getirdiğini kendilerinin de okulun imkanlarıyla günde 600 tane maske ve 100 tane de tek kullanımlık önlük ürettiklerini söyledi. Demircioğlu, ' Meslek Lisesi olduğumuz için elimizde kendi işimizi görün dikiş makinaları ile sağlık personelimize destek olmaya başladık. Ancak bizler için büyük mücadele veren sağlık ordumuza destek vermek için kapasitemizi artırma kararı verdik' dedi.

COŞKUN ESEN'DEN DESTEK

Sudiye Demircioğlu İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in desteğini de arkalarına alarak Milli Eğitim Bakanlığı'na seri maske ve önlük üretmek istediklerini bildirdiklerini bakanlığın da buna olumlu cevap verip çok kısa sürede ödenek gönderdiğini söyledi. Okul Müdürü Sudiye Demircioğlu, ' Bakanlığımız inanılmaz kısa sürede bize ödenek yolladı biz de hemen seri üretime geçmemiz için gerekli olan makinayı satın aldık. Teknik ekip hafta sonunda geldi ve kurulumunu yapıp test üretimi yaptık. Artık Samsun'da bir tek bizim okulumuzda bulunan seri üretim maske makinası var ve Pazartesi gününden itibaren seri üretime başladık' diye konuştu.

HEDEF 6 BİN MASKE
Üretimde şu ana kadar kendisi ile birlikte 1 müdür yardımcısı 3 öğretmen 2 personel ve 2 öğrenci yer aldığını belirten Sudiye Demircioğlu şunları söyledi: Kapasitemiz 600 taneden 6 binlere çıktı. Biz de ekibimizi takviye edeceğiz. 4 tane daha usta öğretici alacağız. Milli Eğitim müdürümüz bu konuda bize tam destek verdi. Şimdi seri üretime başladı. Başta sağlık ordumuz olmak üzere kamu kurumlarımıza da üretim yapacağız. Gerekirse 24 saat üretim yapıp bu zor günlerimizde risk altında çalışan sağlıkçılarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Maskenin yanı sıra günlük 100 olan tek kullanımlık önlük kapasitemizi de artıracağız'
İlhan Demircioğlu