Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'da her türlü malzeme tedariği konusunda sıkıntı bulunmadığını söyledi. Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Vali Kaymak, 'Samsun'da gelinen noktada gerek sağlık alanında, gerek emniyet tedbirleri alanında gerekse de her türlü malzeme tedarik alanında hiçbir sorun yok. Samsun sağlık altyapısı kamu ve özel hastaneler konusunda Türkiye genelinde üst sıralarda yeri olan bir kent. Sağlık kenti olduğumuzu defalarca söylemiştik. Şu an gelinen noktada bu söylemlerimizin ne kadar doğru olduğunu yapılan yatırımların da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk' dedi.

MASKE SORUNUMUZ YOK
Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra maske takma zorunluluğu yüzünden sıkıntı yaşamamak için pandemi kurulu olarak bir dizi önlemler aldık. Meslek liselerimizde maske ve tek giyimlik önlükler üretiliyor. Bazı tekstil firmaları ile görüşmeler yaptık şimdi maske üretimi yapıyorlar. Hastanelerimizde sağlık kuruluşlarımızda ve emniyet teşkilatımızda maske sorunumuz yok. Ancak zorunluluk haline geldiği için sürekli üretim yapılması lazım. Bunun için de önlemlerimizi aldık' diye konuştu.

VAKALAR İSTANBUL BAĞLANTILI
Samsun Valisi Osman Kaymak'ın yaptığı, Samsun'da görülen korona vakalarının büyük bölümünün İstanbul bağlantılı olduğunu belirterek, "Samsun'da üzülerek söylüyorum vakalarımız var. Hastanede tedavi görüyorlar. Karantinada olan mahallemiz var. Bu hastalarımızın çok büyük çoğunluğu İstanbul bağlantılı. Yani hastalığın ilk dönemlerinde toplu ulaşım ve özel ulaşım araçları ile Samsun'a getirdi. Etraflarına bulaştırdı. Ancak ulaşım kısıtlamasından sonra bunun da önüne geçtik. Hastalarımızın tedavileri sürüyor" açıklamasını yaptı.

SOKAĞA ÇIKMAYIN İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIN
Vali Kaymak açıklamalarını şöyle sürdürdü: ' Samsun'a paniğe kapılacak durum yok. Bizim tek isteğimiz sokağa çıkmak zorunda olmayan vatandaşlarımızın evde kalıp kendilerini izolasyon yapmalarıdır. Sağlık hayatta her şeyden önemlidir bunu bu süreçte bir kez daha gördük. Bunu aşacağız. Bu zafere birlikte yaşayacağız. Vatandaşlarımız bize sosyal medyadan ulaşıp her türlü sıkıntıyı anında bildiriyor. Pandemi kurulu olarak bizim aramızda Watsap iletişim hattı var. Olaylara anında müdahale ediyoruz. Samsun'da panik yok önlem var. Vatandaşımız gereksiz yere sokağa çıkmasın ve bizim iyimizi kolaylaştırsın'

GÜZEL GÜNLER YAKINDA
' Kriz dönemini fırsat verip fahiş fiyatlarla ürün satan ya da sağlıksız ve izinsiz ürün üretip halkın sağlığıyla oynamaya çalışanlarla kolluk güçlerimiz amansız mücadele ediyor. Bu tür sorunlar olduğunda da vatandaşımız bize bildirsin. Zor günler yaşıyoruz ama bu zorlukları birlikte aşacağız. Güzel günler yakında'

İlhan Demircioğlu ÖZEL HABER