Çarşamba'da yapımı devam eden Oltan Köleoğlu Enerji şirketinin biyokütle enerji santraliyle ilgili idare mahkemelerinin 3 ayrı yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen inşaatın mühürlenmemesi nedeniyle iki ziraat odası başkanı, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

İHMAL VE KÖTÜYE KULLANMA

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve belediyenin ilgili personellerinin inşaatı mühürlemeyerek görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçu işlediğini iddia etti.

HİÇ BİR İŞLEM YAPMADILAR
Avcı ve Ergün suç duyurusunda şu ifadeleri kullandı: "Çarşamba Belediyesine Oltan Köleoğlu isimli şahsın Çarşamba İlçesi Eğercilİ Mahallesinde bulunan yapısına ilişkin yapı ruhsatının olup olmadığı yönünde tarafımızın bilgilendirilmesini talep etmiştik. Ancak belediye tarafından söz konusu konunun muhatabı olmadığı gerekçesiyle tarafımızın bilgilen dinlemeyeceği yönünde cevap verilmiştir. Müvekkilin bulunduğu görev itibariyle Oltan Köleoğlu isimli şahsın söz konusu yerdeki taşınmaza İlişkin yapı ruhsatının olup olmadığını bilmek görevi gereğidir. Ayrıca tarafımıza yapı ruhsatı İle ilgili bilgi verilmediği için müvekkil adına vekaleten idari süreç olan Bölge İdare Mahkemesine başvuru yolunu kullanamamaktayız. Kaldı ki Belediye görevlilerinin kastı da budur. Zira Belediye görevlileri bahsedilen hususla ilgili olarak yaklaşık I yıl önce söz konusu inşaatına başlanmış olan yapıya ilişkin kaçak inşaat tutanağı düzenlemeleri gerekirken düzenlememiş ve görevlerini kötüye kullanmışlardır.
Samsun 3. İdare Mahkemesi kararıyla biokütle santralinin kurulduğu alanın tarım alanı olduğunu belirterek inşaat ruhsatının depo alanı ruhsatı üzerinden yürütüldüğünden bahisle 3194 sayılı imar kanunun ilgili maddelerine aykırı olarak ruhsat düzenlendiği mahkeme kararıyla da apaçık ortadadır. Hal böyle olmakla Çarşamba Belediyesi Başkanı olan Halit Doğan ve ilgili personellerin yapması gereken görevi yapmayarak, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçunu işlediği ayrıca inşaatın mühürlenmesi gerekirken hiçbir İşlem yapmaması gerekçesiyle de görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçunu İşlediği ortadadır"