Samsun Haber: Her yıl öğrencilere 19 Mayıs ruhunu yaşatan Canik Belediyesi, bu yıl da Samsun'un çocuklarını Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli yere sahip olan şehirlere gönderdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolu'nda" adlı kültür ve tarih gezisine Samsun'un her ilçesinden katılan öğrenciler için Canik Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Başkan Osman Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta da katıldı.

GÖREREK ÖĞRENİYORLAR

Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda projesiyle gençlerin 19 Mayıs ruhunu yerinde daha iyi anlamalarını amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öğrencilerimizin, şehrimiz için de son derece önemli olan tarihimizi sadece kitaplardan değil yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Samsun'un tarihten gelen bir önemi bulunmaktadır. Bu nedenle bu gezinin öğrencilerimiz açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum' dedi.

DEĞERLERİNİ BİLEN GENÇLİK

Bir proje olarak başlattıkları Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda etkinliğini geleneksel hale getirerek milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik hedeflediklerini ifade eden Başkan Genç, "Gençlerimizi her 19 Mayıs'ta milli mücadele şehirlerine yolluyoruz. Bu sayede çocuklarımız milli ve manevi değerlerimizi yerinde öğreniyor. Bunların hepsi yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni bir nesil inşaa etme arzumuzun sonucudur" diye konuştu.

DAHA İYİ BİR GELECEK

Canik Belediyesi olarak gençleri farklı etkinliklerde buluşturduklarını ifade eden Başkan Genç, "Bir yandan gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamanın gayreti içerisinde olurken, bir yandan da bu tür etkinliklerle çocuklarımızın ülkemizin tarihini iyi anlamalarını amaçlıyoruz. Çünkü tarihini, milli ve manevi değerlerini bilmeyen bir gençlik düşünemeyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için faydalı olacağına inandığımız bu tür organizasyonlarımız bundan sonra da devam edecek" şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ UĞURLADI

Canik Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından öğrenciler yola çıktı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile aileleri uğurladı. Havza'nın ardından sırasıyla Amasya, Sivas ve Erzurum'u gezecek olan Samsun'un çocukları, gittikleri illerin tarihi yerlerini gezecek ve o illerin Valileri, Belediye Başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürlerini de ziyaret edecek. Milli Mücadele ruhunu bizzat yaşayacak olan öğrenciler, 23 Mayıs'ta Samsun'a dönecek.