AK Parti Çevre Kültür ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, yaklaşık 2 aydır ülkemizde süren Covid 19 ile mücadelenin Samsun?da ve ülkemizde çok iyi yönetildiğini söyledi. Karaaslan, ? 2 ay içerisinde önce vaka görülmesi sonrasında da sayılarının artışı ile birlikte Türkiye genelinde sonrasında Samsun özelinde zorlu bir dönem başladı. Bugün geldiğimiz noktada gerçekten Samsun şu ana kadar her açıdan çok başarılı bir süreç yönetti. Hem hasta sayılarının azalmasında hem vakaların tedavi görmesinde hem de sosyal yardımların ulaşması noktasında hakikaten şehrimiz şu ana kadar örnek çalışma gösteren illerden biri oldu diyebiliriz? dedi.

ŞEHİR HASTANESİ VE TIP FAKÜLTESİ
Çiğdem Karaaslan, Samsun?un özellikle hem son dönemde sağlık alanında yapılan yatırımlar hem de biriken bir tecrübenin olması nedeniyle pandemi sürecinde işi kolay götürdüğünü söyledi. Karaaslan, ?Samsun?a yapılacak olan Şehir Hastanemizin ihale sürecinin çalışmalarında sona gelinde. Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültemize iki tane ek yeni ek bina yapımı için önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak. Samsun sadece kendisine yeten bir şehir değil Samsun aynı zamanda bölgeye yeten ve hitap ettiği tüm hinterlanda da hizmet eden bir şehir. Dolayısıyla salgının ilk döneminde bütün çevre illerin sağlık hizmetini de neredeyse Samsun verdi diyebiliriz. Bugün her il kendi bünyesinde bunu çözerken Samsun sağlam sağlık alt yapısı ile bunu en iyi şekilde atlatacaktır? diye konuştu.

UMARIM ÇEVREYE DAHA DUYARLI OLURUZ
Dünyanın her bir köşesinde farklı farklı manzaraların ortaya çıktığını belirten Çiğdem Karaaslan, hayvanların şehirlere inmesi ya da insanların yaşadıkları alanlara yaklaşması gibi değişik durumlarla karşılaştıklarını söyledi. Çiğdem Karaaslan, ?Allah sizin için hayır görünenlerde şer, şer gibi görünenlerde de hayır vardır diyor umarım ki bunu anlayanlardan oluruz. Ben insanlarda çevre ile ilgili bir bilinç oluşması zamanı geldi diye düşünüyorum. İnsanoğlu çevreye zarar verdikçe çevrenin de farklı farklı etkilerini bugün maalesef görüyoruz. Covid 19?u hakikatten yarasadan bulaşan bir pandemi olarak tanımlarsak aslında insanla hiç yakinen ilişkiye geçmeyecek vahşi türlerin bugün sınırlar aşılarak insanlarla hayvanlar bir araya geldi maalesef. Bu da dünyayı sarsan bir salgına dönüştü. Doğada değişen bu güzel manzaralar çok iyi ama umarım ki bundan sonra çevreye karşı daha duyarlı oluruz. O zaman bu yaşanan güzellikler sürekli olur? şeklinde konuştu.

GÜZEL GÜNLER YAŞAYACAĞIZ
Bugünlerin siyasilerle halkın daha çok birlikte olma dönemi olduğunu, iftar sofralarını birlikte paylaşma zamanı olduğunu belirten Karaaslan şunları söyledi: "Ramazan sofralarında halkla beraber olmaya çok alışmıştık. Ben milletvekili olduğumda kızım 9 aylıktı şimdi 6 yaşında. Birlikte çok zaman geçiremiyorduk. Belki de bunca yıl içinde ilk kez bu kadar uzun süre ailece bir arada kaldık çocuklarımla bu kadar çok ilgilenme ve zaman ayırma fırsatım oldu. Aileye dönüş yaşadık ailece çok zaman geçirdik. İnşallah bu virüs çabuk biter ve biz de yine halkımızda beraber oluruz sahaları çok özledik. Biraz daha sabredeceğiz sonrasında halkımızla birlikte güzel günleri birlikte yaşayacağız."

İlhan DEMİRCİOĞLU