Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in açıklamasında bahsettiği 30 projenin neler olduğunu çok merak ettiğini söyledi. Armutçu, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Şenol Yıldız, Zennube Albayrak ve Ali Seyfi Küçükgöncü'nün de katıldığı ve Başkanlık Makamında yapılan toplantıda; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'a kentsel dönüşüm, minibüs terminali, merkez ve ilçelere yapılacak otopark projeleri başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020-2024 yılları arasında yapılacak yaklaşık 30 proje ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmuş. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da, bu konuda yapılacak tüm projelere katkı vermeye hazır olduklarını dile getirmiş. Hâlâ net bir karar verilmemiş olacak ki kamuoyuyla paylaşılmayan 30 projenin varlığını bile duymak bizi ziyadesiyle memnun etti" ifadelerini kullandı.

GÜLSAN RANTA KURBAN GİTMESİN
Armutçu, Cumhurbaşkanlığının Atakum Çobanöze ve İlkadım Toybelen'de Galsan Sanayi Sitesi'nin taşınması için TOKİ'ye acele kamulaştırma izni verdiğini hatırlatarak, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın açıkladığı 30 projenin içerisinde, tam bir muamma hâline getirilen Gülsan Sanayi Sitesi'nin bahse konu yere taşınmasıyla ilgili bir proje var mı yok mu bilemiyoruz? Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın da bu kadar hızlı bir karar aldırabileceğini de doğrusu tahmin dâhi edemiyorduk. Ama bir bildiğimiz var, o da tüm Samsunluların merak ettiği: Gülsan Sanayi Sitesi taşındığında yerinin ne olacağı bahsi? Samsun'un mevkii açısından en değerli arazisi hâline gelmiş, Gülsan Sanayi Sitesi arazisi ne olarak değerlendirilecek? Ak Parti'nin en iyi yaptığı şekilde AVM mi yapılacak? Toplu Konut mu yapılacak? Ya da bir ihtimalde olsa park mı olacak? Bir ranta kurban edilmez inşaallah. Ayrıca Gülsan Sanayi Sitesi, tarım alanları yok edilerek Toybelen-Çobanözü Mahallelerine taşınabilecek mi? Sanayi esnafının mutabakatı alındı mı?" diye konuştu.

SAMSUN'U BİLMEYEN BÜROKRATLARLA
SAMSUN'UN SORUNLARINI NASIL ÇÖZECEKSİNİZ
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, kamuoyu tarafından merak edilen sorulara Başkan Demir'in en kısa sürede cevap vereceğini ümit ettiğini belirtirken, oluşturulan bürokrat kadrosuyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Tüm Samsunluların merakla cevabını beklediği bu soruların cevabını, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız inşaallah en kısa zamanda verir ve kamuoyu da durum hakkında bilgi sahibi olur. Büyükşehir Belediyeleri'nin yönetim kadrosunu Başkan, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları oluşturur. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Yardımcılarından, sadece 1 tanesi Samsun'u bilmektedir. Kaliteli bir bürokrat, üst düzey bir yönetici olmak demek, yerel yönetimde de başarılı olmak anlamına gelmiyor maalesef. Yerel yönetimde başarılı olmak, yönetilen şehri tanımaktan geçmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan özel olarak şu sorumun cevabını alırsam çok memnun olacağım: Samsun'u ilçeleri ve mahalleleriyle tam olarak bilemeyen Genel Sekreter ve Yardımcılarıyla, Samsun'u idare etmeyi ve Samsun'un sorunlarını çözmeyi nasıl düşünüyor?"