Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Osmanlıspor deplasmanından 90+2. dakikada yediği golle 1 puanla dönen Kayserispor'da, Gençlerbirliği hazırlıkları başladı. Teknik Direktör Hakan Kutlu yönetimindeki futbolcular, kulüp tesislerinde toplanarak düz koşunun ardından kondisyon çalışması ile antrenmanı sürdürdü.
'Özür dilenecek bir şey yok. Öyle bir şey de olmadı'
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Hakan Kutlu, geçtiğimiz günlerde bazı gazetelerde çıkan 'Başkan Recep Mamur özür diledi, istifadan vazgeçti' şeklindeki haberlerini değerlendirdi. Özür dilemeyi gerektirecek bir şeyin olmadığını ifade eden Kutlu, Başkan Recep Mamur'un çok değerli bir insan olduğunu kaydetti. Kesinlikle öyle bir şeyin söz konusu olmadığının altını çizen Teknik Direktör Hakan Kutlu, 'Öncelikle maç sonrasında yayıncı kuruluşa da söylediğim gibi çok değerli bir başkanımızın olduğunu, başkanımla konuşup karar vereceğimi söylemiştim. Ben de fevri davranmış olabilirim, bizim de yanlışlarımız olabilir. Bir kere ortada özür dilemeyi gerektiren hiçbir şey yok. Öyle bir şey söz konusu değil. Recep Mamur futbola 30 yılını vermiş çok önemli bir başkan. Öyle bir şey hiçbir şekilde olmadı. Sadece benim maçtan sonra başkanla ufak bir görüşmem oldu. Sonra göreve devam kararı aldık. Maçtan sonra da demiştim zaten 'Başkanımla görüşüp geleceğimizle alakalı kararımızı vereceğiz' diye. Kamuoyuna farklı şekilde yansıdı. Ben yayıncı kuruluşa maçtan sonra ne dediysem o. Sadece iki dakikalık bir telefon görüşmemiz oldu. Başkanımızın düşüncelerini aldık, biz de kendi düşüncelerimizi söyledik. Asla öyle bir şey yok. Recep Mamur çok değerli bir adam. Kayserispor'u bırakmak zor bir karar. Söylediğim gibi ben biraz erken davranmış olabilirim. Kamuoyuna yansıdığı şekilde bir alakası yok. Özür dileme gerektirecek bir şey yoktu zaten. Öyle bir şey de olmadı' diye konuştu.
'Osmanlıspor deplasmanından aldığımız 1 puan da bizim için kar sayılır'
Kutlu, zorlu deplasman olan Osmanlıspor maçından 1 puanla dönmenin avantajlı olduğunu söyleyerek, 'Osmanlıspor deplasmanı gerçekten çok zor bir deplasman. 3 gün önce Villarreal deplasmanından galibiyetle gelmiş, önemli bir maç kazanmış ve o maçın vermiş olduğu moralle çıkmış bir takıma karşı 1-0 öne geçip 92. dakikada yediğimiz talihsiz bir golle 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. Tabi kazanmak istiyorduk ama Osmanlıspor deplasmanından aldığımız 1 puan da bizim için kar sayılır. Milli maç arasına da iyi çalışıp önümüzdeki maçlara hazırlanacağız' ifadelerini kullandı.
'İyi hazırlanıp galibiyetle ayrılmak istiyoruz'
Ankara temsilcisi Gençlerbirliği'ni kendi sahalarında mağlup ederek taraftara galibiyet hediye etmek istediklerini kaydeden Teknik Direktör Kutlu, 'Oynadığımız maçlara genel anlamda bakıldığı zaman oyun olarak iyi şeyler ortaya koyuyoruz. Sürekli de üstüne koyan bir takım var. Sonuçlandırmada sıkıntı yaşıyoruz. 90. dakikadan sonra kaybettiğimiz ikinci maç oldu. Bu puanları kaybetmemiş olsak bizi çok daha rahat yerlere getirecekti. Gençlerbirliği maçına gelecek olursak bu maç da bizim için çok önemli. Kendi, sahamızda yenildiğimiz Antalyaspor maçının telafisi olarak görüyorum. Seyircimize de hediye vermek istiyoruz. İyi hazırlanıp o maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz' dedi.

Kayserispor Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başladı