Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, yaptığı açıklamayla Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Demir'i şeffaf olmaya çağırdı.

   TAM ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI

Armutçu belediyeye personel alımında mülakat puanlarının da açıklanmasını isteyerek, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin internet adresine giriş yaptığımızda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 17 Haziran tarihinde yapılan Meclis Toplantısındaki konuşmasında söylediği, KPSS Puan Sonucuna göre alınacak memurlardan, mülakâta çağrılacakların listesini görüyoruz. Toplam 596 kişi mülakâta çağrılmaya hak kazanmış. Şeffaflık adına da mülakâta çağrılmayı hak kazanan adayları, kadro pozisyonunda KPSS puanına göre sıralamış. Güzel bir uygulama yapılmış. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı şeffaflığı mülakât sonrasında da bekliyoruz ki teşekkürümüz daim olsun. Şöyleki; mülakât sonrasında memur olmaya hak kazanan adayların hem KPSS puanı, hem mülakât puanı, hem de ortalama puanı açıklanmalıdır. Çünkü ülkemizde mülakât demek; malesef iltimas, ayrımcılık ve torpil olarak kabul edilmektedir. Bir dönemlerin 'kart hamili yakınımdır' demenin, günümüz versiyonu gibi. Örneğin Mülakât sonrasında 89 KPSS Puanlı aday, 92 KPSS Puanlı adayı mülakât puanı ile geçerek memur olmaya hak kazanmış ise mülakât notlarının neden düşük veya yüksek verildiğinin de açıklanması gerekmektedir. Gerçek şeffaflık ancak böyle sağlanır. Yapabilirler mi? Bence Sayın başkan Mustafa Demir bunu yapabilir düşüncesindeyim. Ve İnşaallah da yapabilirler diye dua ediyorum" dedi.

   KAMUOYUNA AÇIKLANMALIDIR

Armutçu, son dönemlerde AK Partili Belediyelerin mülkeyeti belediyeye ait olan camileri borcuna karşılık devrettiğini belirterek şunları söyledi: "Son zamanlarda Ak Partili belediyelerin, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazları (özellikle Camiileri), Belediyenin Maliye'ye olan Vergi Borcu'na karşılık devrettiğini sık sık duyar hâle geldik. Bu hizmete bizim Samsun Büyükşehir Belediyemiz de katıldı maalesef. Atakum'da 2, Asarcık'da 2, Canik'de 1, İlkadım'da 11, Vezirköprü'de 1 olmak üzere toplam 17 Camii, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Samsun Vergi Dairelerine olan borçlarına mahsuben Maliye Hazinesi'ne (Millî Emlak Müdürlüğü'ne) satılmıştır. Belediye Meclisine sunulan satışa esas komisyon raporunda mahsuplaşılacak borç miktarının belirtilmemesi ise borç miktarının ne kadar olduğunu öğrenmemize maalesef engel oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, acilen ne kadar Vergi Borcu'na karşılık mahsuplaşma yapıldığını Samsun kamuoyuna açıklamalıdır."

  NEDEN 150 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ ALDINIZ?

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının açıklanmasını bir kez daha isteyerek, şu açıklamada bulundu: "Hatırlarsanız Büyükşehir Belediye Başkanımız 17 Haziran tarihinde Ömer Halisdemir salonunda yapılan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmasında 'Belediyeyi devraldığımız borcun üzerine bir borçluluk eklemeden tamamen yatırım programını planlı, vizyonel projeler ile kaliteli bir şekilde gerçekleştiren bir belediye olmak için hizmet veriyoruz' demişti. Saadet Partisi olarak Samsun Büyük Sehir Belediyesinin ne kadar borçla devralındığını ısrarla sormamıza rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanının da açıklama yapmamaktaki ısrarı aynı oranda devam ediyor. Etsin bakalım. Lincoln'ün dediği gibi 'gerçeklerin, gün yüzüne çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.' O zaman biz de yukarıdaki açıklamasına istinaden şunu soralım; devraldığınız borcun üzerine bir borçluluk eklemeden tamamen yatırım programını planlı, vizyonel projeler ile kaliteli bir şekilde gerçekleştiren bir belediye olmak için hizmet veriyorsunuz da Meclisten, İller Bankası A.Ş.'den 150 milyon lira borçlanma yetkisini neden aldınız? Karanlık odalarda şeffaflığın iddası, kandil yanana kadardır. İyi niyetine inandığım Büyükşehir Belediye Başkanım sayın Mustafa Demir'e ben de iyi niyetle sesleniyorum. Kıymetli başkanım! Yönetimde Şeffaflığı; karanlıkta kalmış şaibe oluşturabilecek tüm ayrıntıları, gün ışığına çıkartarak ancak sağlayabilirsiniz."