İlkadım, Atakum, Canik, Çarşamba, Tekkeköy, Bafra, Vezirköprü, Salıpazarı, Yakakent ve Ladik ilçelerinde cuma namazı sonrası vatandaşlara Osmanlı şerbetinin yanı sıra tatlı ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılması nedeniyle Samsun Büyük Camii'de de cuma namazının ardından program düzenlendi. AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan cuma namazının ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve binlerce kişinin katılmıyla ilk cuma namazının kılındığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının büyük sevinç yaşattığını ifade eden Başkan Ersan Aksu, "Bu tarihi günde 86 yıllık sessizlik bitti ve Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan da Kur'an-ı Kerim okudu. Ecdadımızn bizlere emanet bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bugün fetih günü, bugün yeniden diriliş, yeniden başlangıç günüdür" dedi.

Tarihi günde Samsun'da ve ilçelerde etkinlikler düzenlediklerini belirten Aksu, "Onlarca yıllık özlem sona erdi. Açıkçası içimiz içimize sığmadı. Büyük Camii'de cuma namazının ardından vatandaşlarımıza Osmanlı şerbeti, tatlı ve çeşitli ikramlarda bulunduk. Aynı şekilde ilçelerimizde de teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımız tarafından camilerde ikramlar yapıldı. Bizim gönlümüz de camilerimiz de herkese açık" diye konuştu.