Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, yaptığı yazılı açıklama ile Samsunspor'a destek çağrısında bulundu. Armutçu, "Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları bir kenara bırakarak, hem madden hem de manen, basta kendisini herseyi ile ortaya koyan Başkan Sayın Yüksel Yıldırım'a, Samsun'umuzun efsane topcusu ve simdiki Teknik direktorü Sayın Ertuğrul Sağlama ve futbolcularımıza dolayısıyla Samsunsporumuza, Tüm Samsun ve Samsunspor sevdalıları (siyasetcisi, iş adamı, taraftarı) olarak sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

"Samsunspor süper lige yakışır, burası her yer değil şehri Samsun'dur" diyen armutçu açıklamasında şunları söyledi:
"Samsunspor, 1927 yılında mahalli kulüpler Türk Ocağı Spor Şubesi ve Al Yıldız İdman Ocağının Nuri Bey'in başkanlığında birleşmesi ile futbolda faaliyet göstermek üzere kurulmuştur. O yıllar Forma rengi siyah beyazdır. İlk maçını Haziran 1927'de Bahriye'ye karşı oynayarak 1-0 yenilen Samsunspor ilk galibiyetini aynı yıl içerisinde tertip edilen Samsun İdman Yurdu maçında 5-0'lık sonuçla almıştır.

30 Haziran 1965 tarihinde Samsun'da bulunan beş amatör lig takımı olan 19 Mayıs, Fener Gençlik, Akınspor ve Samsun Galatasaray Gençlik kulüpleri Samsunspor'a katılarak dönemin Ticaret Bankası Samsun Şube Müdürü Kadri Ersan'ın başkanlığında kırmızı-beyaz renkleri benimseyen Samsunspor vücut bulmuş ve resmen Türkiye 2. Futbol Ligi'nde oynamaya başlamıştır.

Bugünkü ismi süper lig olan 1.Futbol Ligi'ne yükselen Samsunspor, tarihinde 23 hafta boyunca Süper Lig'in zirvesinde yer almıştır ve Süper Lig'de en uzun süre lider kalan 7.takımdır. Bu alanda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Sivasspor'dan sonra en başarılı takımdır. Ayrıca Süper Lig tarihinde en fazla puan toplayan 11.takım ve 1. Lig'in en çok şampiyon olan takımı durumundadır.

1988-89 sezonunda şimdiki ismiyle Süper Ligde mücadele ederken, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı müsabakaya giderken talihsiz ve bizleri derin üzüntüye boğan elim bir trafik kazası geçirmistir. Saat 9.30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsümüzün bir kamyonla çarpışması sonucu, kafileyi taşıyan otobüsumüz uçuruma yuvarlanmıştır. Kazada teknik direktörümüz Nuri Asanın yanında, futbolcularımızdan Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförümüz Asım Özkan olay yerinde, futbolcumuz Zoran Tomić ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişlerdir. Malzemecimiz Halil Albayrak ve futbolcularımizdan Emin Kar ile Erol Dinler ise sakat kalarak malûlen emekli olmuşlardır. Ölenlere rahmet olsun mekanları cennet olsun.

Kaza sonrasında Samsunsporuz, kırmızı ve beyaz olan renklerine kaybettiklerinin anısına siyahı da eklemiştir.

1965 yılından bugüne kadar Samsunspor'umuzu onurla idare eden 29 kulüp başkanı olmuştur. Allah hepsinden razı olsun.

Yine Samsunsporumuz gecmişten günümüze Yılmaz Yurttaş gibi,
Temel Keskindere gibi,
Kaleci Tekin Üstündağ gibi,
1 altın, bir gümüş birde bronz ayakkabı kazanarak dünya da 18 icinde topla bulusup gol vurusu yapan futbolcular arasında 1. Olan ve hala Turkiyede gol rekoru kırılamayan kral Tanju Çolak gibi,
Kaleci fatih Uraz gibi,
Dobi hasan gibi,
Tümer Metin gibi,
Celil Sağır gibi,
Serkan Aykut gibi,
Ercan Kologlu gibi,
Imdat Arlan gibi,
Cenk isler gibi,
Musa Aydın gibi,
Adnan Güngör gibi,
Efendiliği ve karakteri ile futbolculuk ve teknik adamlıgında zirve olan; Ertuğrul Sağlam gibi
ve daha nice isimlerini sayamayacağımız birçok değerli futbolcuyu kadrosunda barındırmış ve Türk Futboluna kazandırmıştır.

2017-18 sezonunda yönetime talip çıkmayınca kayyıma devredilen kulübümüz, sayın İsmail Uyanık Beyin sahiplenmesi sonrasında kayyımdan devralınmış ve sayın Yüksel Yıldırım beyin başkanlığında kulübümüz sahipsizlik sebebiyle yok olmaktan kurtarılmıştır.

Bu yıl mücadele ettiğimiz 2.Lig Beyaz Grupta Yüksel Yıldırım beyin kendi karakterine yakışan duruşu ve disiplini ile Samsunspor aşkıyla 60 milyon tl üzeri para harcaması ve Ertuğrul sağlam hocanın kendi kimliğini futbolculara aşılaması Samsunspor'umuzu Manisaspor'un 6 puan gerisinden gelerek senzon tesscili ile 10 puan farkla Şampiyon olup, 1.Lige tekrar yükseltmesine sebep olmuştur...
Türkiye'nin Atatürk armalı tek takımı kırmızı şimşeklerimizi seneye de insallah Süper ligde göreceğiz. Bunda da hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Şehrimizin gururu futbol takımımızın kısaca tarihi bundan ibaret.
Kırmızı Simşekler bize tarih boyu; karda, kışda, yağmurda, sanayi icinde kurulan eski 19 mayıs stadyumunda; kah ıslanarak, kah güneş altında kavrularak köfte kokularının içinde, mavi tahta sırt cantalarında eskimo limon diye bagırılarak satilan başparmak büyüklügündeki buzları yiyerek, mavi leğenlerde satilan gazozları icerek seyrettigimiz maclarda çok güzellikler yaşattı.
Kimsenin darlanmasına gücenmesine de gerek yok... Türkiye'ye (dolmuşlar için arka koltuğa 4 yolcu oturması için) malolan, "arkayı Fenerliyelim abi" sözünün mucidi de yine Samsunsporumuzun ta kendisi olmuştur. Çünkü Fenerbahçe'ye her müsabakada nerdeyse ortalama 4 gol atıyordu. Süper Ligde mücadele ettiği dönemlerde tüm takımların korkulu rüyası olmuştu.

Bu şehrin evlatları olarak, futbol takımımızın tekrar o şatafatlı yıllarını yaşamasını ve bizlere de camia olarak yaşatmasını istiyor ve özlemle bekliyoruz.

Süper Ligde mücadele eden takımlara baktığımızda "bizim bunlardan eksiğimiz nedir?" diye herkes gibi bende soruyorum. Hatta birçok fazlamızın olduğu şehrin takımlarını Süper Ligde görmenin üzüntüsünü bile yaşıyorum.

Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları bir kenara bırakarak, hem madden hem de manen, basta kendisini herseyi ile ortaya koyan Başkan Sayın Yüksel Yıldırım'a, Samsun'umuzun efsane topcusu ve simdiki Teknik direktorü Sayın Ertuğrul Sağlama ve futbolcularımıza dolayısıyla Samsunsporumuza, Tüm Samsun ve Samsunspor sevdalıları (siyasetcisi, iş adamı, taraftarı) olarak sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum.

Çünkü Samsunspor bu şehrin markasıdır, ülkemize ve dünyaya açılan kapısıdır.

Samsunspor biziz, biz Samsunsporuz.

Burası heryer değil, namı değer Şehri Samsundur..!"