İYİ Parti Samsun İl Başkan Adayı Murat Keskin, bir dönem değil iki dönemlik hedefler belirlediklerini, bu hedefleri gerçekleştirmenin yanı sıra Samsun'da belediye başkanlığından, milletvekilliğinden daha önemli olduğunu düşündüğü Samsunluluk bilinciyle tüm siyasi partilerin kirli siyasetten arınmış, Samsun için ortak çözümler ürettiği bir siyaset anlayışını hâkim kılmak için aday olduğunu söyledi.

   İYİ PARTİ'NİN 3-4 MİLLETVEKİLİ OLACAK
Keskin, ilk hedeflerinin partilerini büyütmek olduğunu belirterek, "Biz şuan Samsun'da kazandığımız bir milletvekilliğini, ittifakla birlikte kazandığımız iki belediyeyi ve bunlarda üleşmeyi bir tarafa bırakarak öncelikle İYİ Parti'yi Samsun'da iyi anlatarak, İYİ Parti'nin siyaset anlayışını iyi anlatarak milletimizle kucaklaşmak istiyoruz. Bu kucaklaşmanın ardından milletimizin teveccühünü, desteğini kazanarak İYİ Partiyi Samsun'da birinci parti yapmak gibi bir mecburiyetimiz var. Normal şartlarda 2023'te Cumhurbaşkanlığı ile meclisi yeniden oluşturacak bir seçimimiz var. Allah izin verirse benim il başkanlığımda ki üç yıllığına seçildiğimiz için tam da seçim dönemine denk geliyor, benim görevim bu seçimde Samsun'da en az 3 ya da 4 milletvekili çıkarmak. Zira ittifak bu şekilde devam ederse ben yapacağımız çalışmalarla Millet İttifakının en az 7-8 milletvekili alacağına inanıyorum" dedi.

   11 BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANACAĞIZ
İYİ Parti Samsun İl Başkan Adayı Murat Keskin, partilerinde liyakati, adaleti ve istişareyi hâkim kılarak hedeflerine ulaşacaklarını ifade ederek, "Öncelikle İyi Parti'yi Samsun'da birinci parti yapmak, sonra ittifakımızı Samsun'da iktidar yapmak ve bu seçimden alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz. hayatın her noktasında liyakati ve adaleti özlemiş insanlar olarak daha önceki siyasi geleneklerimizde statükoyu, yukarıdan buyurmacılığı, emir komuta zincirini elimizin tersiyle itmiş, ortak akılla istişareye dayalı siyasi bir geleneği devam ettirmek isteyen bir yapı olarak önceliğimiz mutlak suretle önceliğimiz Samsun'da bu hedefi sağlamak. Bu hedefi sağlarken hem milletvekilliği aday tespitlerimizde, hem daha sonra belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adayı tespitlerinde liyakati ve adaleti, bunun yanı sıra parti içi istişareyi doğru metotla hâkim kılarak bu başarıyı eline geçirmiş bir il başkanı olmak istiyorum. Allah izin verirse bunu başardıktan sonra 2023'te yeniden oluşacak il kongresinde, parti üyelerimize, delegelerimize bunu başarmış bir il başkanı olarak çıktığımda 2024 yerel seçimlerine hazırlanmak için tekrar oy isteyeceğim. İkinci dönemimde de büyükşehir ve 17 belediyenin tamamına talip olarak, siyasi geleneğimizin kazandığı ilçeler başta olmak üzere 2019 yerel seçimlerinde kıl payı kaçırdığımız; zamansızlıktan, yönetim organizasyonu eksikliklerinden ve aday tespitlerindeki gecikmelerden kaynaklı eksiklikleri de gidererek en az 10-11 belediye başkanlığını kazanıp, diğerlerinde de iddialı bir konuma getirmek istiyorum" diye konuştu.

   BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİNDEN DAHA ÖNEMLİ
Keskin açıklamalarını şöyle tamamladı: " Allah izin verir bunu da başardığımızda 2026 yılında üyelerimiz, hemşehrilerim bunları başarmış bir siyasetçi olarak beni nerede görmek istiyorlarsa, bana hangi görevi layık görüyorlarsa orada olmak isterim. Tabii ki siyasi hedeflerim var, hep siyasette iddialı oldum ve çıtayı hep yukarılara koydum. Ama o gün derlerse ki bu tecrübenle, bu teşkilatçılığınla 53 yaşına gelmiş bir siyasetçi olarak Samsun'daki yapıların tamamını toparla denilirse ona da talip olabilirim, ilçe belediyelerinden bir tanesinde beni görmek isterlerse oraya da talip olabilirim. Yok, bu hizmetlerinin karşısında artık sen Ankara'da olmalısın derlerse orada da olabilirim ya da sen dinlen, bayrağı gençlere bırak denilirse ona da hiç itiraz etmem. Benim hedefim İYİ Parti'nin Samsun'daki duruşunu iki dönem sürdürmek ve ondan sonraki süreçte de, bütün partilerde olan bir kirli siyaset anlayışı var, bunun yerine diğer muarızlarımızla beraber Samsunluluk bilinciyle, ortak akıl ve ortak hedef üretebileceğimiz, çözüm yollarını ortaklaşa bulabileceğimiz bir siyasi geleneği, temiz bir siyaset anlayışını, rekabete dayalı sürdürülebilir bir siyaset anlayışını bizden sonraki arkadaşlarımıza da emanet ederek, Samsun'da bu siyaset anlayışını oturtturmak gibi bir gayemiz var. Bence bunlar belediye başkanlıklarından, milletvekilliklerinden çok daha önemli ve ciddi işler. Ben yaşlandığım günlerde Samsun'da bu siyasi geleneğin oluşmasını sağlayan bir parametre olmayı, diğer görevlerden çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum."

İYİ Parti Samsun İl Başkan Adayı Murat Keskin: Samsun'da iktidar olacağız