MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un 'AK Partililer bizi yok sayıyor' ve Tarım Bakanına yönelik eleştirileri nedeniyle kesin ihraç edilirken; Samsun'da Atatürk ve MHP'ye hakaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ödüllendirildi.

    ATATÜRK'E HAKARET
AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Uzunlar, Atatürk'ün manevi şahsiyetine yönelik ağır hakaretleri paylaşırken, 10 Kasım'da "Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin"; Atatürk'e yönelik 'dinsiz, alkolik gibi' ifadelere yer veren AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, 10 Kasım'da Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşuna tepki gösterilen fotoğraflar paylaştı.
"Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun" şeklinde bir alıntıyı da paylaşan Hasan Uzunlar, kılık kıyafet devrimine ilişkin resmin altına ise "Yahudi şapkası benzetmesi" yapmıştı.

    MHP VE İYİ PARTİ'YE HAKARET PAYLAŞIMI
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili eski Grup Başkanvekili ve üyesi Hasan Uzunlar, Atatürk'e hakaretle de yetinmeyip, Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye de sosyal medya hesabından hakaret etmişti. Uzunlar, "Her zaman söylerim. MHP'den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam ettiler. Milliyetçi kesim MHP'de kaldı. İP'e de tüm bunlardan artanlar gitti" paylaşımını yapmıştı.

    SORUŞTURMADAN KINAMA MI CIKTI?
Samsun'un yanı sıra Türkiye'de infiale neden olan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uzunlar'la ilgili AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ise görevden alındığını ve disipline sevk edildiğini açıklamıştı. Uzunlar'a AK Parti disiplininden sadece kınama kararı çıktığı ileri sürüldü.

    DEMİR'DEN ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL
MHP, Cumhur İttifakını korumak için eleştiri yapan milletvekilini ihraç ederken; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Atatürk ve MHP'ye hakaretler yağdıran Hasan Uzunlar'ı ödüllendirdiği belirtildi. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde halen üye olarak görev yapan Hasan Uzunlar'ın Samulaş'ın da yönetim kuruluna seçildiği; bununla yetinilmeyip yeniden Samsun Büyükşehir Belediye Encümenine seçildiği kaydedildi. Hasan Uzunlar'a Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde özel oda tahsis edilerek yeni bir ödül daha verildiği de öğrenildi.