12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece gökyüzünde saatte 50 ila 80 meteorun dünya atmosferine girerek parçalanma olayı (yıldız kayması) çıplak gözle seyredilebilecek. Her yıl gerçekleşen, ancak geçtiğimiz yıl dolunay ile çakıştığı için fark edilmeyen Perseid Göktaşı Yağmurunun 2020'de çok daha etkileyici görüntüler oluşturacağı kaydedildi. En etkileyici gök olaylarından biri olarak kabul edilen ve ağustosun ilk haftasından itibaren devam eden Perseid Göktaşı Yağmuru 12 Ağustos 23.00 ile 13 Ağustos 01.30 saatleri arasında doruk doktasına ulaşacağı bildirildi.

  IŞIK KİRLİLİĞİ GÖRMEYE ENGEL
Uzmanlar, yerleşim yerlerinin fazla olduğu bölgelerde ışık kirliliği oluşturduğu için meteor yağmurunun bu bölgelerde çıplak gözle görülme ihtimalinin daha az olduğunu ifade ederek, bu muhteşem hava olayını takip etmek isteyenlerin, ışık kirliliğinden uzak bölgeleri tercih etmesi gerektiğini söyledi.

  TÜM TÜRKİYE'DEN GÖRÜLEBİLECEK
Türkiye'den net bir şekilde çıplak gözle görülebilecek hava olayı, uzaya ilgi duyan vatandaşlar ve fotoğraf çekme merakı olan fotoğrafçılarda büyük heyecan yarattı. Samsun'da ise bu etkileyici görsel şölenin Kavak, Ladik ve Havza gibi şehrin iç kesimlerine kalan bölgelerde daha iyi gözlemlenebileceği belirtildi.

  Onur EROL