AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "AK Parti'nin Kuruluşu'nun 19. Yıldönümü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kurulduğu 2001 yılından beri siyaseti milletin rehberliğinde ve millet için yapan AK Parti'miz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, girdiği tüm seçimlerden başarıyla çıkıp 2002'den bu yana tek başına iktidarda kalarak yönetim kabiliyetini ve kadrolarına duyulan güveni kanıtlamıştır.
Teşkilatlarımızın ülkemizin dört bir yanında aynı azim, aşk ve heyecanla ortaya koyduğu gönülden gayret, AK Parti olarak milletimize en iyi hizmetleri sunmamıza vesile olmuştur. Kuruluşumuzdan bugüne geçen sürede girdiğimiz her seçimden alnımızın akıyla çıkıp her yeni hizmet döneminde omuz omuza çalışarak ülkemizde, daha önce görülmemiş dev adımları atma, hayal dahi edilemeyen hamleleri hayata geçirme, istikrarı hâkim kılma imkânına kavuştuk. 83 milyon vatandaşımıza dokunacak her hizmeti milletimizin istifadesine sunduk, hak ve özgürlüklerden yatırımlara kadar çok geniş yelpazede ilerleme kat ettik. Eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden adalete, savunmadan ticarete, enerjiden yerli ve milli sanayiye kadar tüm alanlarda yakaladığımız ivmeyi, önümüze çıkarılan engelleri bir bir aşarak daha da ileri taşımayı başardık. Milletimizin teveccühü, teşkilatlarımızın gücü yanımızda oldukça bu yolda azimle, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.
Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını, şehirlerimizle 18 yılda buluşturmuş bir partinin mensupları olmakla iftihar ediyoruz. Bugün AK Parti'mizin 19. yaş gururunu milletimizle paylaşırken her yaş ile yenileniyoruz. Ülkemizin itibarını dünyada daha da yükselten, hak ve hukukunu her platformda koruyan, gecesini gündüzüne katarak çalışan, bu yönüyle tüm teşkilatlarımıza da örneklik teşkil eden Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kadrolarımızı genişletmeyi, hedeflerimizi büyütmeyi, milletimizden aldığımız güçle yine milletimize hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Bugün; özgüven sahibi, kendi kararlarını kendisi alan, cesaretle uygulayan, gerektiğinde hiçbir adımı atmaktan çekinmeyen bir ülke varsa bunda AK Parti iktidarlarımızın payı çok büyüktür.
Ülkemizin, milletimizin ve tüm mazlum coğrafyaların umudu haline gelen AK Parti'mizi bugünlere getiren sabır, inanç ve azimdir. Tam 18 yıldır kalbimizdeki millet ve memleket sevdasıyla nasıl yol yürüdüysek bugün de aynı duygularla hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. 19.yaş programımızın temasını oluşturan "Milletimizle Beraber İnandığımız Yolda AK Parti 19 Yaşında" söylemimizde anlam bulduğu şekilde milletimizle yol arkadaşlığımızı güçlendirerek sürdüreceğiz.
AK Parti'mizin kuruluşunun 19. yıl dönümü vesilesiyle bugüne kadar partimize gönül vermiş, teşkilatlarımızda görev almış tüm dava arkadaşlarımıza ve destekleriyle yanımızda olan aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, inandığımız kutlu yolda nice uzun ve başarılı yıllar diliyorum."

FUAT KÖKTAŞ: TÜRKİYE'YE HİZMET SANCAĞINI DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti'nin kuruluşunun 19. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi: "14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek başlattığı siyasi mücadelede 18 yılı iktidar olmak üzere 19 yılı geride bıraktık. 'Yeter söz milletin' diyerek yola çıkan AK Parti, hizmete sevdalı tüm teşkilatlarıyla girdiği her seçimden zafer ile ayrılmış ve ülkemizin 780 bin kilometrekaresini kucaklayan, 82 milyona hitap eden bir parti olmuştur. Kuruluşundan 1 yıl sonra iktidar olan partimizin kutlu yürüyüşü milletimizin desteği ile bugünlere gelirken, ülkemizin geleceğine ipotek koymak isteyen karanlık şer odakların tüm girişimlerine ve hain darbe teşebbüslerine karşı milletimizin duası ve desteği, liderimizin dik duruşu ile yoluna devam etmiş, sağlıktan, eğitime, tarımdan, ulaştırmaya kadar her alanda büyük hizmetler ve eserler kazandırmış, destanlar yazmıştır.
Yine vesayet odaklarına son verilmiş, Türkiye değişimin, dönüşümün ve reformların adresi olmuştur. Başta savunma sanayisi olmak üzere milli ve yerli üretimde de öncülük yapılmıştır. Tam bağımsız ekonomi yolunda ise kararlılıkla yürüyoruz.
Türkiye dış politikada bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke haline geldi. Son 18 yılda attığı adımlar ve yaptığı hamleler ile; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Pençe ve Barış Pınarı Harekatlarıyla desteklenmiş ve ülkemize yönelik terör tehditleri bertaraf edildi, edilmeye de devam ediyor.
Mavi Vatan'da da milli çıkarlarımızı koruma misyonunda Yerli Savunma Sanayii ürünlerimiz her zaman göreve hazır olduğunu tüm dünyaya gösterdik.
Yine bu süreçte Müslümanların içinde kanayan bir yara olan Ayasofya'nın prangaları şükürler olsun ki, 86 yıl aradan sonra kırılmış ve Ayasofya Cami-i Kebiri tekrar vakıf senedine uygun olarak aziz milletimizin ibadetine açılmıştır.
Allah'a hamdolsun Türkiye 18 yıl içinde çok önemli mesafeler kat etti ve hayal gibi görünen nice hedeflere ulaştı.
Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olma hedefiyle kutlu yürüyüşe devam eden AK Parti, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin desteğiyle gelecek hedeflerine ulaşmak için millete hizmetkâr olmaya devam edecektir.
Bu yıl 'Milletimizle Beraber İnandığımız Yolda AK Parti 19 Yaşında' sloganıyla kutladığımız yıldönümümüzde şunu belirtmek isterim ki; AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne hangi ilkelere inandıysak, ülkemiz için neleri vadettiysek bunları gerçekleştirmenin ve milletimizin bize emanet olarak verdiği büyük ve güçlü Türkiye idealinin ve tarihin içinden akıp gelen milletin büyük iddiasının temsilcisi ve emanetçisi olmaya dikkat gösterdik, aynı inançla, Allah ömür, milletimiz de destek verdiği sürece Türkiye'ye hizmet sancağını daha yukarılara taşımaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşünceler içinde partimizin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarımızın her kademesinde görev alarak emek sarf eden AK Parti ailesine teşekkür ediyorum. Bugün aramızda bulunmayan, ahirete irtihal etmiş kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.
19 yıl önce AK Parti'yi kurarak, her daim onur duyduğum ülkemize ve milletimize hizmet yolunda bizimde katkımızın olmasını sağlayan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum.
Partimizin 19. kuruluş yıl dönümünün teşkilatlarımıza ve desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize, ülkemize ve tüm dünya insanlığına hayırlar getirmesini temenni ediyor, AK Partimiz'e millete hizmet yolunda nice 19 yıllar diliyorum."

BAŞKAN AKSU: MİLLETİN PARTİSİ AK PARTİ 19 YAŞINDA

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Ankara'da gerçekleşen 139. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Mamak 75. Yıl Parkı'nda bugün yapılacak olan ve kendisinin de katılacağı AK Parti'nin kuruluşunun 19. yıl dönümü kutlama programı öncesinde bir mesaj yayımlayan Aksu, 14 Ağustos 2001 tarihinde siyaset sahnesindeki yerini alan AK Parti'nin büyük hedefleri gerçekleştirerek milletin gönlünde silinmeyecek bir yer edindiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin önüne konulan her türlü engelleri aşarak 19 yılda girdiği bütün seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başardığını vurgulayan Başkan Aksu, "AK Parti, kurulduğu andan itibaren milletimizin sevdası oldu. 19 yıldır milletimize hizmet aşkıyla hareket ettik. Milletimizin derdiyle dertlendik, en güzel hizmetleri vermek için tüm kadrolarımızla çalıştık, çabaladık. Allah'a şükürler olsun, bunda da başarılı olduk. 19 yıldır olduğu gibi bundan böyle de milletimiz ile birlikte bu kutlu yürüyüşte omuz omuza, gönül gönüle 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

14 Ağustos 2001'de çıkılan kutlu yürüyüşte karşılarına çok büyük engeller çıktığını, büyük ve güçlü devlet olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin vesayet odakları, hain FETÖ, bölücü terör örgütleri ve dış güçler tarafından doğrudan ve dolaylı pek çok saldırılara maruz kaldığını hatırlatan Başkan Aksu, "19 yılda çok büyük badireler atlattık. Partimizi kapatma davası, e-muhtıra, 17/25 Aralık kalkışması, MİT krizi, Gezi olayları, 15 Temmuz hain darbe girişimi, terör ve ekonomik saldırılar başta olmak üzere partimize ve ülkemize çok sayıda operasyon yapılmaya çalışıldı. Ancak hepsi kendi tuzaklarında boğuldu. Allah'ın yardımı, vatan, bayrak, ezan sevgisiyle yanıp tutuşan milletimiz ile birlikte kahramanlık destanı yazdığımız 15 Temmuz başta olmak üzere tüm saldırıları bertaraf ettik" diye konuştu.

Tüm engellere rağmen büyük hedefleri gerçekleştirerek Türkiye'yi şaha kaldırdıklarına vurgu yapan Başkan Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "19 yıl da yaptığımız değişim, dönüşüm ve reformlarla çok önemli hizmetleri hayata geçirdik. Ülkemize sayısız eserler kazandırdık. Savunma sanayi, eğitim, adalet, sağlık, tarım ve ulaştırma başta olmak üzere bir çok alanda yaptığımız atılımlarla, Sn. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuyla dünyada saygın ve söz sahibi ülke haline geldik. Başta savunma sanayi olmak üzere Milli Teknoloji Hamlesi ile yerli ve milli üretimlerimizi yaptık. 19 yılda milletimizin hayal ettiği çok sayıda projeyi, yatırımları hayata geçirdik. Ayasofya Camii'ni yeniden ibadete açtık."

Dünyayı saran koronavirüs salgınında pek çok ülke vatandaşına sağlık hizmeti vermekte zorlanırken, biz hem ücretsiz tedavi verdik, hem de yatırımlarımıza devam ederek bir çoğu şehir hastaneleri olmak üzere yeni hastaneler hizmete açtık. Zorlu süreçte devletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında olarak karşılıksız nakdi yardım sağladık, destek paketlerini hemen devreye aldık.
SAMSUN ŞEHİR HASTANESİ'NİN TEMELİ ATILIYOR
Samsun'da da pandemi süreci boyunca Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlarımıza 304.327. 897 TL nakdi destek verdik. Diğer alanlarda olduğu gibi sağlıkta da şehrimize yatrımlar devam ediyor. Samsun'a kurulacak olan 900 yataklı şehir hastanesinin temelinin yıl sonuna kadar atılması planlanıyor. Böylece ilimiz devasa bir sağlık yatırımına daha kavuşmuş olacak."

Samsun Teşkilatı olarak pandemi kurallarına uyarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Aksu, "Parti olarak Türkiye genelinde başlattığımız yeni üye çalışmalarımıza Samsun'da da hız kesmeden devam ediyoruz. Haziran ve Temmuz aylarında ilimizde binlerce hemşehrimiz büyük AK Parti ailemize katıldı. Türkiye geneli üye çalışmaları kapsamında yeni üye kayıtlarında Haziran ayında 3., Temmuz ayında ise 5. olduk. 19 yıldır hep milletimize hizmet aşkıyla hareket ettik. Gönülden gönüle, sevgi köprüleri kurduk. Bu nedenle de AK Partimize milletimizin teveccühü ve desteği artarak devam ediyor" dedi.

Pandemi sürecinden dolayı ara verdikleri İl ve ilçe kongrelerine Ağustos ayı son haftası itibariyle yeniden başlamayı planladıklarını belirten Aksu, açıklamalarını şu sözleriyle tamamladı: "Genel Merkezimiz ile yaptığımız istişare ve değerlendirmeler sonucunda kongrelerimiz ile ilgili takvimi belirledik. Daha önce Canik ve Havza ilçelerimizde kongrelerimizi büyük coşkuyla tamamlamıştık. Diğer ilçe kongrelerimiz için hazırlıklarımız devam ediyor. Pandemi sürecinden dolayı kongrelerimiz farklı bir atmosferde geçecek. Gerekli tüm tedbirleri azami seviyede alıp, kurallara uyarak kongrelerimizi mümküm olduğunca açık alanlarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hep birlikte ilk günki heyecan ve azimle yolumuza devam edeceğiz. Kuruluşundan bugüne AK Partimize hizmet eden herkese teşekkür ediyor, ahirete irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. "