CHP Samsun İl Başkanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenleme kararı aldığı Fener Alayı, Samsun Valiliği'nin 'pandemi' kararına takıldı. CHP Samsun İl Başkanı Fatuh Türkel, verilen kararı kınadıklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Fatuh Türkel, "28 Ağustos 2020 Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlarımızla birlikte on yedi İlçe Başkanımızın katılımıyla 30 Ağustos Zafer Bayramımızı tüm Samsun'da coşku ve şenlik havasında kutlama planlamaları yapmak maksadıyla toplandık. Toplantıdan önce 27 Ağustos 2020 Perşembe günü Samsun Valiliğine Atakum Adnan Menderes Bulvarı üzerinde pandemi kuralları çerçevesinde önlem alınmak üzere Fener Alayı organizasyonu yapılması talebini ilettik. Toplantımızda On yedi ilçemizin tamamında Türk Milletinin kutladığı en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlamak ve coşkumuzu tüm Samsun halkıyla beraber paylaşmak adına planlar yaptık. Toplantı devam ederken Samsun Valiliği İl Pandemi Kurulunun kararını gerekçe göstererek talebimize olumsuz olarak verdiği cevabı elimize ulaştı" dedi.

  ATATÜRK DÜŞMANI ZİHNİYET
Türkel açıklamısını şöyle sürdürdü: "Buradan Samsun Kamuoyuna Milli Bayramlarımızı bilerek ve isteyerek unutturmak isteyen zihniyete sesleniyoruz. Malazgirt Zaferi de, 30 Ağustos da, 19 Mayıs, 23 Nisan da, 29 Ekim de hepimizindir. Malazgirt Zaferi kutlamalarında bu ülkede pandemi yok muydu? Bu milletin bayramları sadece AKP zihniyetinin belirlediği bayramlar mıdır? Buradan esefle kınayarak izliyoruz ki 30 Ağustos'u engelleyenler keşke ülkeyi Yunanlılar işgal etseydi diyen Fesli Kadir'i ziyaret eden zihniyettir. 30 Ağustos'u engelleyenler daha iki gün önce Ağustos ayında yapılan savaşları TRT'de yayınlarken 30 Ağustos Milli Zaferimizi yok sayan zihniyettir. 30 Ağustos'u engelleyenler Kızıl Elma belgeseli çekip, Mustafa Kemal'i yok sayan zihniyettir. Bu Atatürk düşmanı zihniyet bir gün gider, ülkemiz aydınlık yarınlara elbet bir gün ulaşır ama bu ülkenin Atatürkçü evlatları bu yapılanları asla unutmaz. Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl ve İlçe Örgütleri olarak İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda Samsun Valiliğinin genelgesini şiddetle kınıyor, tüm halkımıza evlerinde sokaklarında ellerinde Türk Bayraklarımızla gezmeye davet ediyoruz."