97. Yılında CHP

Siyasi Parti, benzer siyasi görüşü olan insanların ülkeyi yönetmek için İçişleri Bakanlığına bir dilekçe vererek kurdukları örgütlere verilen isimdir.

Yargıtay kayıtlarına göre ülkemizde "ülkeyi yönetmeye talip" parti sayısı tam olarak 96?

Ağustos ayında kurulan parti sayısı 4, 2020 yılında kurulan parti sayısı ise tam olarak 16?

Anlayacağınız ülkemiz siyasi partiler açısından tam bir cennet durumunda, şartları sağlayan herkes siyaset yapabilmek, ülke yönetiminde söz sahibi olabilmek için parti kuruyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ile 5 ? 6 yaşlarımdayken tanıştım yani CHP'ye baba ocağı dersem abartmış da olmam. Tüm siyasi partilerden farklı olarak CHP, bir grubun toplanıp kurduğu bir parti değil bir milletin mücadelesinden doğmuş siyasi partidir.

İlk kongresi olan Sivas Kongresi'ni Ali Galip'in baskın tehdidi altında toplamış partidir.

Avrupa'da faşizmin ayak sesleri yankılanırken çok partili siyasi hayata geçişi deneyen partidir.

CHP, "Milli Şef" olarak nitelendirdiği İsmet İnönü'ye karşı genç Bülent Ecevit'i genel başkan seçecek kadar da demokrasiyi özümsemiş bir partidir.

1980 darbesinde kapatılan yıllar sonra açıldığında da milletin teveccühünü kazanan ama iktidar olamayan bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi?

Gölgesinde toplandığımız koca çınar bugün tam 97 yaşında ve iktidar yolunda emin adımlarla ilerliyor

EĞER parti içi kavgalara düşmezse,

EĞER siyasi çalışma programı geliştirebilmeyi tüm il başkanlıklarında başarırsa,

EĞER şahsi meseleleri partinin gerisinde bırakmayı, partiyi de baş üstünde tutmayı başarır, tek vücut olursa yapılacak olan seçimlerde başarı gelecektir. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile gelen başarı bir tesadüfün ürünü değil, yıpranmış ve başarısız olmuş iktidara karşı üretilebilen başarılı siyasi çalışma programlarının ürünüdür.

Ekonominin tıkandığı, yargıya olan inancın sarsıldığı ve basının özgürlüğünü kaybettiği bu dönemde, CHP üyelerine ve yerelden genele tüm yöneticilerine düşen görev; İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana, Kırşehir ve diğer başarıya ulaşılan kentlerde gösterilen başarılı modeli tüm şehirlerde uygulayacak kadroları kurmaktır.

Seçime 3 ay kala el sıkan, kapı çalan parti yöneticilerinin CHP'ye getireceği oy yoktur.

Seçime 3 ay kala takım elbiseleri giyip ilçe binalarında, il başkanlıklarında gezen aday adaylarının başarı getirmesi tartışmalıdır.

Pandemi koşullarının elverdiği ölçüde sahada aktif olan ve üreten il ilçe örgütlerini kurabilen CHP, ülkemizdeki karanlığa bir son verecek ve 100. Yılını iktidar partisi olarak kutlayacaktır.

Doğum günün kutlu olsun Cumhuriyet Halk Partisi!