İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar ve CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar,  İlkadım Belediyesine yönelik eleştirilerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

   YARGISIZ İNFAZ

Ersan Aksu'nun Başkan Demirtaş'ı arayarak, basının sorusuna cevap verdiğini, öyle bir kastının olmadığını söylediğini belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Başkan Aksu'nun yaptığı yargısız infazdır. Sayın Aksu'dan tekzip bekledik ama Aksu'nun sessizliği manşetleri kabul ettiği ya da bunun konuşulmasından memnun olduğunu ortaya koydu. Belediye Başkanımız Necattin demirtaş ilk günden beri ülkücü kimliği ile tanınan biriyken HDP ile adını anmak, soyadı benzerliğinden iftirada bulunmak ne kadar ahlaksız bir suçlama ise bugün yapılan da o kadar ahlaksız ve seviyesizdir" dedi.

   UCUZ SİYASET

Aksoy, belediyelerin öncelikli denetim mekanizmasının belediye meclisleri olduğunu, eksikleri ve yanlışları konuşma yerinin belediye meclisi olduğunu belirterek, "Mecliste çoğunluğa sahip olan bir ittifakın  her kararı onaylama ve reddetme kudreti elindeyken, bunu başarma becerisini gösterememesi ve konuşulması gereken meclis toplantıları dışında  basın toplantısı düzenleyip olmayan şeyler üzerinden bir algı yaratmaya çalışılması da, Cumhur ittifakının acziyetini göstermektedir. Bir kısmı önceki dönemde görev almış ve belediyenin borç batağına sürüklenmesine sebep olmuş kişilerin bunda hiç katkısı yokmuş gibi çıkıp kendi yarattıkları problemlerin sonuçlarından yeni seçilmiş bir belediye başkanını sorumlu görmesi sadece ucuz siyasettir. " diye konuştu.