CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ile yaptığı basın toplantısında, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihalelere dikkat çekti. Türkel, "İlkadım ve Atakum belediyeleri mülkiye müfettişlerince belediyelerimizin gelirleri ve giderleri didik didik edilmekte, millet ittifakı başkanlarının yönettiği belediyeler bankalar, içişleri bakanlığı ve iller bankası kanalıyla cezalandırılmakta, kredi bulamamakta, hatta özel bankalar tarafından da 'kusura bakmayın, kredi veremiyoruz' diye cevaplandırılmaktadır. Buna rağmen belediye başkanlarımız meclis üyeleriyle birlikte can siperhane mücadele vermektedir. " dedi.

MAHKEMELER ORADA
Türkel, algı yaratılmaya çalışıldığını, elinde belgesi, bilgisi olanların savcılıklara suç duyurusu yapabileceğini belirterek, "Pandemi döneminde binlerce esnaf kepenk kapatmış, diğerleri evine ekmek götürmenin mücadelesini veriyor, insanlarımız eve nasıl ekmek götüreceğinin hesabını yaparken; diğer taraftan bu iktidarın sahipleri, bu iktidarın il başkanı milletvekilleri sahada Samsunlu hemşehrilerinin yarasını sarmak yerine, İlkadım Belediye Başkanımıza kayyum söylemlerini ortaya atıyor. Bir kere samimi olacaklar. Ellerinde bilgi, belge varsa devletin mahkemeleri burada. Savcılığa suç duyurusunda bulunma hakları her zaman haklarıdır. Ama 'mışlarla' bir şeyleri gündeme getirerek, Samsunlunun oylarıyla o makamda oturan başkanlarımıza 'acaba' yaratmak adına atılmış bu adımları kötü niyetli adımlar olarak görüyoruz. Kimin elinde ne bilgi, ne belge varsa mahkemeler oradadır. Belediye başkanlarımız yargıdan kaçacak değiller" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'E BAKIN
Türkel açıklamasını şöyle sürdürdü: "Burada yaratılan algı milletvekili belediye başkanları bu işi yönetemiyor. Millet ittifakı belediyelerine yarın kayyum atanacak mı?Millet ittifakı belediyelerinde usülsüzlükler, yolsuzluklar var ' iddiasıyla vatandaş nezdinde belediye başkanlarımızı küçük düşürmekle ilgili net bir girişim var. Bu iddiaları gündeme getirenler önce kendi belediyelerine bakacaklar. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bakacaklar. Araç ihaleleri, yapım ihalelerine, işletme ihalelerine bakacaklar. İlçe beleyelerine bakacaklar, satın almalara, ihalelere, adam almalara işten çıkarmalara bakacaklar. Bir il başkanının görevi sadece muhalefette olan belediye başkanlarına aba altından sopa göstererek 'kayyum atanır ha' diyerek algı yaratmak değildir. "