Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda yapıldı. 61 gündem ve 3 gündem dışı olmak üzere toplam 64 gündem maddesinin görüşüldüğü  toplantıda 64 madde ilgili komisyonlara havale edildi.

TUZAK DEĞİL, HIZ SINIRI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'a yapılacak EDS'nin trafiğe ceza gibi algılandığını belirterek, "Böyle bir sistem kurmuyoruz. Şöyle anlaşılmasın; tuzak radar sistemini biz asla kabul etmeyiz. Ama azami bir sürat var. Mesela çevre yolunda hız sınırı bizim önerimiz 110 km'dir. Yüzde 10'da eklenince 121 km oluyor. Şimdi bizim çevre yolundan 121 km'nin üzerinde geçen bir trafik seyretsin isteyen var mı? Baruthane'de hız sınırı 70 yazıyor. 82 yaptığımızda yüzde 10 da eklenince 91'in üstünde trafik seyretsin diyecek bir arkadaşımız var mı? Yani biz suyun ırmakta aktığı gibi çalışma yapıyoruz. Samsun insanı gelişmeye, yeniliğe, düzene ve kültüre yatkın insanlarımız. Kamu yararına, kendi sağlığına ve hemşehrilerinin sağlığına dikkat eden bir halkımız var. Pandemi sürecinde de bunun olumlu olarak gördük" ifadelerini kullandı.

Demir, Kurupelit Marinası inşaatının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldığını ve bittiğinde Samsun'a değer katacağını ileri sürdü.