Samsunspor'da daha önce 2011-2012, 2013-2014 sezonlarında forma giyen bu yıl ise 3. dönemini geçiren golcü oyuncu, ilk özel röportajını Haber Gazetesi Spor Servisi Müdürü Muhammet Çavuşoğlu ile yaptı.

Sempatik ve sıcak sohbetiyle bir kez daha çok karakterli yapısını gösteren Ekigho ile Nuri Asan Tesisleri'nde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

O henüz ligde gol sevinci yaşayamadı. Bu sezonki tek golünü kupa maçında Büyükçekmece Tepecikspor'a attı.

Birçok maçta istekli, arzulu hırslıydı, gol sevinci yaşamak için çok çaba harcadı, fakat bir türlü bu şanssızlığını kıramadı. Şimdi önünde 1461 Trabzon maçı var.

Gol atamasa dahi taraftarın çok sevdiği Nijeryalı oyuncunun, ligde gol atamaması, liderlikten inmelerinin ve yaşadıkları kötü gidişata yol açan nedenler, taraftar, Samsun, Samsunspor ve kalan maçlar hakkında söylediği sözler çok dikkat çekiciydi.

HER SANTRAFOR GOL ATMAK İSTER

Kırmızı-Beyazlı kulüpteki ilk iki deneyiminde harikalar yaşatan, bu sezon ise ligde henüz gol sevinci yaşayamayan Nijeryalı futbolcuyla keyifli sohbetimize, gol atamamasının nedenleri hakkında ki sorumuzla başlıyoruz. Söz şimdi Ekigho'da... "Geçmiş dönemlerde başarılı oldum. Ancak şimdi o dönemler geride kaldı, bitti. Bu sezon ligde henüz gol atamadım. Ancak gol problemi diye bir söyleme katılmıyorum."

ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN BAŞARISI

"Benim için önemli olan önce takımın başarısı. Gol atmam veya atmamam benim açımdan çok da önemli değil. Tabiki bir golcü gol atmak ister. Bunu ben de çok arzuluyorum. Fakat önce takımın başarısı. Ben de gol atarsam tabii ki mutlu olurum. Taraftarın beni çok sevdiğini biliyorum. Ben de o sayede gol atamasam bile sahada hiç strese girmeden tüm benliğimle gerekeni yapmaya çalışıyorum."

TRABZON'A GOL ATMAYI ÇOK İSTİYORUM

"Maçları tek tek ayırmıyorum. Benim için kolay maç, zor maç yok. Benim için her maç zor. Her maçta gol atmak istiyorum. Atamasam bile önemli olan takımın kazanması. 1461 Trabzon maçı var. Bu maçta gol atmak istiyorum. Bunun için her şeyi yapacağım. Gol attığım zaman bu sevincimi tarattarımıza koşarak yaşayacağım. Sevincimi onlarla paylaşacağım. En büyük hayalim bu. Çok mutlu olacağım."

LİDER KALMAYI BAŞARAMADIK

"Zor zamanlar geçirdik. Sezon başlarında liderdik. Ama orada kalmak önemliydi. Biz orada kalamadık. Ufak sıkıntılar yaşadık. Problemler yaşadık. Ama ben bunu bir kişiye herhangi kimseye mal edemem. Eğer biz kazanıyorsak, lider olduysak hep beraber yukarıdayızdır. Eğer aşağıya inmişsek hep beraber inmişizdir."

BAZI PROBLEMLERİ ÇÖZEMEDİK

"Tabiki bazı problemleri çözemedik. O durum bizi aşağıya doğru itmiştir. Lider kalmanın ne kadar büyük keyif olduğunu herkes anlamıştır. Şimdi tekrar oraya doğru gideceğiz. Hep beraber gerekeni sahada yaparak yeteneklerimizi göstererek tekrar yukarıya doğru çıkacağız."

TÜM MAÇLARDA SAVAŞMAK DURUMUNDAYIZ

"Ayakta kalmak için mutlu olmak için savaşmamız gerekiyor. Bundan sonraki maçlarda savaşarak oynayacağız. Bizim için zor maç, kolay maç yok. Böyle şeyler yok. Tüm maçları çok önemsiyorum. Hepsinde savaşmak durumundayız. Savaşarak oynarsak hiç puan kaybetmeyiz. Yeter ki hep beraber savaşalım. O ruhu sahaya yansıtalım. Kalan 12 maç var. Biz bu maçlarda savaşma ruhunu sahaya yansıtalım, yukarıya çıkacağızdır."

TARAFTARIMIZLA 11 DEĞİL 21 KİŞİ GİBİ OYNUYORUZ

"Taraftarımız bizi ne kadar çok seviyorsa biz de onları çok daha fazla seviyoruz. Onlar bizim hep yanımızda oldu. Kötü zamanda da iyi zamanda yanımızda oldu. İnanıyorum ki yine bizi yalnız bırakmayacaklar. Onlar bizim yanımızda olduğu zaman 11 değil 21 kişi gibi oynuyoruz. Bu çok önemli. Taraftarı çok seviyorum. Tüm şehrin kulübe destek olmasını bekliyoruz. Taraftarı tüm maçlarımıza bekliyoruz."

SEVMESEYDİM BURADA OLMAZDIM

"Samsun'u, kulübü, taraftarı çok seviyorum. Zaten sevmeseydim gelmezdim. 3 kez geldim Samsunspor'a. Şehri, kulübü, taraftarı seviyorum. O yüzden buradayım ve mutluyum."

EKİGHO'DAN İNCİLER

  • Tabi ki bir golcü, gol atmak ister. Bunu ben de çok arzuluyorum
  • Benim için önemli olan önce takımın başarısı, gol atmak değil
  • 1461 Trabzon maçında gol atmak için her şeyi yapacağım.
  • Gol attığım zaman, sevincimi taraftarımıza koşarak yaşamanın hayalini kuruyorum.
  • Zor zamanlar geçirdik. Sezon başlarında liderdik. Biz orada kalmayı başaramadık.
  • Bazı problemleri çözemedik. O durum bizi aşağıya doğru itti.
  • Ama ben kötü gidişatı bir kişiye mal edemem.
  • Eğer biz kazanıyorsak, lider olduysak hep beraber yukarıdayızdır.
  • Eğer aşağıya inmişsek, hep beraber inmişizdir
  • Ayakta kalmak, mutlu olmak için savaşmamız gerekiyor
  • Tüm maçlarda savaşarak oynarsak, hiç puan kaybetmeyiz.
  • Taraftarımız bizim yanımızda olduğu zaman, 11 değil, 21 kişi gibi oynuyoruz
  • Tüm şehrin kulübe, bizlere destek olmasını bekliyoruz

RÖPORTAJ: MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU

FOTOĞRAFLAR: SELÇUK KAYA