Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin Atakum'a kurulmasını istediği EDS meclisten geçmedi. Atakum Belediye Meclisi Komisyonu oy çokluğu ile EDS'ye 'red' oyu verdi. Teklifin reddedilmemesi için Başkan Deveci EDS'nin komisyonda bekletilmesini istedi, meclis üyeleri de uygun gördü.

   AMAÇ KAYNAK YARATMAK
Başkan Deveci, Atakum'a EDS kurulmasını savunurken, komisyonda 'red' kararı çıkmasına, "Atakum Belediyesi'ne de yaşam hakkı verin" diyerek, EDS kurulmasının amacının güvenlik değil, kaynak yaratmak olduğunu mecliste itiraf etti.

   AK PARTİ: YETKİ BÜYÜKŞEHİRDE
Atakum Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel de, grup olarak EDS'ye doğru kullanılması halinde karşı olmadıklarını, ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 17 ilçeyi kapsayan proje çalışması içerisinde ve yetkinin Büyükşehir'de olduğunu söyledi.

   DEVECİ, YANLIŞ ALGI OLUŞTURUYOR
Certel, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin EDS ile bazı medya organlarına özel açıklamalar yaparak yanlış bir algı oluşturmaya çalıştığını, verilen teklifin Atakum'un güvenliği için Mobese projesi gibi anlattığını, oysa teklifte tek kelimede mobese kelimesinin geçmediğini, vatandaşa EDS yerine mobese sistemi kuruluyormuş bir bir algı oluşturulmaya çalışıldığını bunun yanlış olduğunu ifade etti.

   RED ÇIKACAKTI BİR AY BEKLEYECEK
Komisyondan EDS için red kararının meclistede onaylanacağını gören Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, teklifin komisyonda bir dönem daha bekletilmesini istedi ve meclis üyeleri de kabul etti.

 

Samsun'da Büyükşehir'den Sonra Atakum Da Eds'ye Geçiyor