Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Karadeniz Bölgesi'nde görev yapan belediye başkanları, haciz üstüne haciz gelen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye dayanışma ziyaretinde bulundu.  Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın; Başkan Cemil Deveci'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP Samsun İl Örgütü ile birlikte Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi'nde ortak basın açıklaması yapan belediye başkanları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen tehdit ve hakaretlere tepki gösterdi.

BAŞKANLAR KINADI

CHP Samsun İl Örgütü ve Karadeniz Bölgesi'ndeki CHP'li Belediye Başkanları adına konuşan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Dün Türkiye'de siyaset, eşi benzeri görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve iktidar ortağının çabalarıyla yeniden sokaklara dönen karanlık bir isim, milyonlarca yurttaşı temsil eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ölümle tehdit etti. Maalesef ülkemizde varlığı tartışma konusu olan 'adalet' kavramı ile can çekişen hukuk sisteminin tam anlamıyla yerle bir edildiği günlerden geçiyoruz. Yıllar boyu devlet-mafya ilişkisini bitirdiği iddiasıyla propaganda yapan iktidarın, varlığını koruyabilmek için yeraltı dünyasına sarıldığını üzülerek görüyoruz. Siyasi parti liderlerinin arasındaki tartışmalara, karanlık isimlerin karıştığı ülkelerin çağdaş ülkeler arasında yer alamayacağına inanıyoruz. Oluşturduğu fikri yol haritası ile Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılına yön veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen tehdit ve hakaretleri kabul edilemez buluyor ve en sert şekilde kınıyoruz. Karadeniz'i temsil ettiği iddiasıyla yeraltından siyasete müdahale etmeye yeltenen karanlık ellerin şunu bilmesi gerekiyor. Karadeniz biziz, çünkü biz halkız. Genel Başkanımızın sonuna dek arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Türkel'in ardından Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdidi kınadılar.