Canik Belediyesi tarafından 15 Temmuz'u unutturmamak ve 15 Temmuz ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ortaokul Öğrencileri Arası Resim, Lise Öğrencileri Arası Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması'nda dereceye giren eserlerin sahipleri Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç yanı sıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aksakal, Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Özkan, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Er'in de katıldığı törende, Gelecek Vizyonum Projesi kapsamında Bafra, Ayvacık, Çarşamba ve Kavak ilçelerinden gelen öğrenciler de hazır bulundu.

UNUTTURMAMAK GEREK

Ödül töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hedeflerinin milli ve manevi değerleriyle yetişen bir gençlik olduğunu belirterek, yarışmayı düzenlemedeki amaçlarının, gençlerin 15 Temmuz ruhunu unutmamak olduğunu söyledi. Bir ülkenin geleceği için gençliğin önemine işaret eden Başkan Genç, "Öğrencileri bilgili ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlarken, yaptığımız projeler, düzenlediğimiz etkinlik ve faaliyetlerle gençlerin değerlerimizi bilmelerini sağlıyoruz" dedi.

YARIŞMAYA 600 ESER KATILDI

Samsun'un 17 ilçesinden yarışmaya katılan öğrencilerin her birinin eserinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Düzenlediğimiz yarışmaya 17 ilçeden 600 öğrencimiz eserleriyle katıldı. Komisyon bu 600 eser arasından 137 tanesini seçti ve bu 137 eseri kalıcı olması için kitaplaştırdık. Eserleriyle 15 Temmuz'u anlatan her bir öğrencimizi tebrik ediyorum. 15 Temmuz, ikinci Çanakkale'dir. Aziz milletimiz o gece kendini siper ederek hain darbe girişimine dur demiştir. 249 şehit ve binlerce gazimize şükran borçluyuz. Gençlerimizin bu ruhu çok iyi anlamaları ve bilmeleri lazım" diye konuştu.