Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2021 Yılı Ocak Ayı Komisyon Toplantısı Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 55 maddeden 54'ü karara bağlanarak meclise havale edildi. Bir maddenin ise komisyonda bekletilmesine karar verildi.

   MEZAR YERİ

Meclise havale edilen maddeler arasında korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Derecik, Kıranköy ve Asri Mezarlıklarındaki mezar yerlerinin ücretsiz olması teklifi ve daha önce de gündeme gelen kentteki şehit yakınlarının vefat etmesi durumunda Kıranköy ve Asri Mezarlıklarında ücretsiz yer tahsisi teklifi kabul edilerek, meclise havale edildi.

   10 adet elektrikli otobüs alımı
Komisyonda ayrıca, toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere alınacak 10 adet elektrikli otobüs ve 2 adet hızlı şarj istasyonu için 5 milyon 850 bin euro (52.7 milyon TL) kredi kullanılması teklifi, de oy çokluğu ile kabul edildi. Elektrikli otobüs alımı ve kredi için CHP ve İYİ Partili üyeler red oyu verdi.