HaberlerAdana haberOdun ateşinde kazanlar kamkat reçeli için kaynadı

Odun ateşinde kazanlar kamkat reçeli için kaynadı

Odun ateşinde kazanlar kamkat reçeli için kaynadı - Adana haber

Adana'nın Kozan ilçesinde ev hanımı Fatma Ataş Cura, turunç çeşidi olan kamkat süs bitkisinin meyvesini 6 denemenin ardından reçele dönüştürdü.


Kozan'ın zengin narenciye ve organik ürünlerinden elde ettiği lezzetleri Kent Konseyi tarafından düzenlenecek lezzet yarışmasında sergilemek için ürettiğini söyleyen Cura, daha önce yaptığı kozalak şurubu, kamkat reçeli, pancarlı erişte gibi tatların beğenildiğini hatta sosyal medya hesabından talep görerek satıldığını kaydetti.
Kamkatın bölgede süs bitkisi olduğu için yemişini bulurken zorluklar yaşadığını anlatan Fatma Ataş Cura, "Minyatür portakal gibi bir ürün saksıda süs bitkisi aslında. Değişik lezzetler arıyoruz. Narenciye bakımından burası çok zengin. Değişik lezzet ararken birkaç denemeden sonra bu reçeli elde ettik. Kamkat aslında süs bitkisi 6 saat boyunca kaynaması gerekiyor. Kozan'da ilk kez denedik. Çok güzel" dedi.
"Sağlıklıyım mutluyum projesi" kapsamında geçen yıl öğrenciler de kamkat yetiştirerek bölgede bir ilke imza atmış bu yıl ilk hasatlarını korona virüs salgını nedeniyle kapalı olan okullarında okul müdürü Turan Pazarcı ilk kamkat hasadını gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER

Samsun'da 'yasa dışı bahis oynayan' müdür görevden alındı
Samsun'da 'yasa dışı bahis oynayan' müdür görevden alındı
Samsun'da babasının öldürdüğü annesine böyle gözyaşı döktü
Samsun'da babasının öldürdüğü annesine böyle gözyaşı döktü
Samsun'da gölette ceset bulundu
Samsun'da gölette ceset bulundu
İşte Samsun'da ilçe ilçe vaka oran ve sayıları
İşte Samsun'da ilçe ilçe vaka oran ve sayıları
Samsun'da trafik kazası: 6 yaralı
Samsun'da trafik kazası: 6 yaralı