Samsun'un Bafra ve Alaçam ilçelerine hizmet verecek Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Hacıoğlu Arıtma Tesisi'nin 6 milyon TL'ye mal edildiği tüm mahallelerin şebeke hatlarının yenilediği açıklandı.

Yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, "Arıtma tesisimizin ham su kaynağı, inşa ettiğimiz Hacıoğlu Arıtma Tesisi regülatörüdür. Regülatörle içme suyu arıtma arasındaki isale hattının uzunluğu 19 kilometredir. 315 mm çapındaki polietilen boru ile regülatörden alınan su arıtma tesisine getirilmekte, burada dünya standartlarında arıtılan su ise yaklaşık 220 km uzunluğundaki değişik hacimlerdeki 19 adet depo, 2 adet terfi merkezi, bağlantı ve abone hatlarıyla birlikte 5 bin 996 haneye dağıtılacak. Şuan 17 kırsal mahallemizin istifadesine sunduk. Musluklardan saniyede 40 litre su akacak. Tesisimizin hizmet sahasını genişleterek 2 bin 531 kişinin yaşadığı 9 köye de hızlı bir şekilde arıtılmış içme suyunu ulaştırmış olacağız" dedi.
  2022'DE SU SORUNU KALMAYACAK
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Geçtiğimiz ay Vezirköprü'yü memba kalitesinde içme suyuna kavuşturmuştuk. Şimdi sıra Bafra'da. Burada 17 mahallemizi en son teknoloji ile arıtılan memba kalitesinde suyu hemşerilerimize ulaştırdık. İki ay içinde de 26 köyün tamamına içme suyu vermiş olacağız. Şehrimizin 272 mahallesi su sıkıntısı yaşıyordu. Yatırımlarımızla bu sayı 160'lara düştü. 2021'in sonunda da su yetersizliği yaşayan mahalle sayımız 68'e inecek. 2022 yılında da tamamını çözerek Türkiye'de ilke imza atacağız. 1 milyon 350 bin insanımızın tüm sıkıntılarına neşter vuruyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Nerde ne varsa halının altına süpürmeden gece gündüz çalışıyoruz. Bugün bu tesis de bunun bir ürünü. Hayırlı uğurlu olsun"  ifadelerini kullandı.
Törene, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.