İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e yönelik eleştirilerde bulundu. Usta, Samsun Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı'nın tutuklandığı rüşvet skandalıyla ilgili olarak, ""Bu konu polise, adliyeye intikal etmiş, kasalarda paralar ve altınlar bulunuyor. Büyükşehir'in bir tek açıklaması yok. Bu kadar kritik göreve atanan ve başkanın A Takımı sayılabilecek bu kişinin, referansı kim? Yapılan tüm ikazlara rağmen bu kişi neden Büyükşehir'e atanmıştır? Bu organize bir yolsuzluk olayı mıdır? Kamuoyuna tatminkar bir açıklaması yapılması gerekirken ne yapılıyor? AK Parti İl Başkanı soruşturma başlatmış. AK Parti İl Başkanı devlet mi? Devlet soruşturma başlatır. Onun orada muhatabı Mustafa Demir'dir. Böyle bir rezalet olabilir mi?" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DE HİÇ BİR ŞEY ŞEFFAF DEĞİL
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafın Toybelen'e taşınmasıyla ilgili olarak da, "Gülsan'da 2 bin işyeri ve 6 bin çalışan var. Tamam burası kaldırılsın ancak, Sayın Demir, seçimler esnasında 'Biz size bir yer yapacağız ve kira öder gibi ödeyeceksiniz' demişti. Bugün baktığımızda 1 metrekaresi 344 lira+KDV'den yer satışlarının yapılacağı duyuruldu. Bu rakamı oradaki küçük esnafın ödemesi mümkün değil. 100 metrekare yere 408 bin lira kim verebilir? Belediye burada kar etmenin peşine düşmüş" ifadelerini kullandı.
Usta, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde şeffaflık olmadığını, yaptığı tüm ihaleleri neredeyse pazarlık usulüyle gerçekleştirdiğini, böyle bir belediyecilik anlayışının olmayacağını, Demir'in görevi gelmeden önce verdiği sözleri unuttuğunu söyledi.