Yılport Samsunspor'da Altay maçında yeni transferlerden üçü ilk 11'de başladı. Djedje, Gökhan Karadeniz ve Yasin Öztekin ilk kez resmi maçta Samsunspor forması giydi.

Djedje oyunda kaldığı 89 dakikada çok iyi bir görüntü çizdi. Hem defanstan ileriye dikine top taşıması, hem rakibi karşılaması, hem de top çalmasıyla Samsunspor'a büyük fayda sağlayacağını daha ilk maçta ortaya koydu. Djedje'nin en büyük dezavantajının ise sinirliliği olduğu bu maçta ortaya çıktı. İkili mücadelelerde çabuk sinirlenmesi, ileriki dönemlerde çok fazla cezalı duruma düşmesine neden olabilecek.

Yasin Öztekin'in kalitesi elbette tartışılmaz, hel hele TFF 1. lig için. Yasin oyunda kaldığı kürece çok çalıştı. İleri geri çok koştu. Zaman zaman uyum sorunu yaşadığı gözlendi. Fiziki olarak oldukça güçlü olduğu görülen Yasin'in Samsunspor'a büyük katkı vereceği daha ilk maçtan belli oldu.

Gökhan Karadeniz, hem defansif, hem de ofansif olarak çok çalıştı. Altay gibi güçlü rakip karşısında takıma tam adapte olamadığı ortaya çıktı. Saviçeviç'in oyun kuruculuğu elinden bırakmadığı maçta, biraz onun gölgesinde kaldı.

Mathias Coureur 74'üncü dakikada oyuna girdi. Sağ kanatta maça başladı, Guido'nun oyuna girmesiyle sol kanada geçti. Yakaladığı tek pozisyonda rakibin müdahalesi olmasa golü atmıştı, hakemin ona yapılan müdaheleyi görmeyip penaltı vermemesi ise şansızlığıydı. Oyun mantalitesi, uyum sorunununu atlatınca Samsunspor'a önemli katkı vereceğini işaret ediyor.