HaberlerMersin haberYenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi

Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi

Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi - Mersin haber

Yenişehir Belediyesi, belediye birim müdürlerine ve çalışanlarına Kişisel Verilerin Koruması Kanunu (KVKK) hakkında farkındalık ve temel eğitimi semineri verdi. Alanında uzman hukuk ve teknik danışmanlar tarafından verilen eğitimler ve oluşturduğu altyapı ile Yenişehir Belediyesi, vatandaşların kişisel verilerinin güvenliğini en üst seviyeye çıka


Kamu kurumlarının KVKK çerçevesinde kişisel veri envanterini çıkartması ve VERBİS kayıt sistemine kayıt olması gerekiyor. Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, bu kapsamda bir yandan teknolojik altyapısını güçlendirirken bir yandan da personel eğitimlerine başladı.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu alanında uzman avukat Yunus Toman, belediye birim müdürlerine ve personeline kanun ve ilgili mevzuat hakkında bilgi verdi. Eğitimler sayesinde Yenişehir Belediyesi personeli, kişisel verinin korunmasının önemini ve hukuki konuların detaylarını öğrendi. Çalışmalar kapsamında Yenişehir Belediyesi, kişisel verilerin korunması konusunda idari ve teknik tedbirlerini yeniden ele alarak en üst düzeye çıkaracak ve mevzuata göre güncelleyecek. Belediye personeli de kişisel verilerin korunması konusunda daha yetkin hale gelecek. Çalışmalar tamamlandığında Yenişehir Belediyesi KVKK konusunda tam uyumlu işleyen belediyelerden biri olacak.

İLGİLİ HABERLER

Samsun'da evinin önünde pompalı tüfekle öldürüldü

Samsun'da evinin önünde pompalı tüfekle öldürüldü

Samsun'da cinayet zanlısı çelik yelekle cezaevine götürüldü

Samsun'da cinayet zanlısı çelik yelekle cezaevine götürüldü

Samsun'daki cinayetin zanlısı bir hafta önce birini vurup serbest bırakılmış

Samsun'daki cinayetin zanlısı bir hafta önce birini vurup serbest bırakılmış

Samsun'da hastanede söylediği yalanı polis ortaya çıkardı

Samsun'da hastanede söylediği yalanı polis ortaya çıkardı

Hazırlıklar 19 Mayıs için ama burası Samsun değil

Hazırlıklar 19 Mayıs için ama burası Samsun değil