AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan 'ın annesi Gazeteci Yazar Abide Özkal Atan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Atan'ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Samsun'un Alaçam ilçesi Bafra Caddesi 'nde bulunan Şadibey Camii 'nde kılındıktan sonra aile kabristanlığına defnedileceği öğrenildi.

ABİDE ÖZKAL ATAN KİMDİR?

Gazeteci-yazar. 12 Mart 1955, Alaçam / Samsun doğumlu. İlk ve ortaokulu Alaçam'da tamamladıktan sonra Kabataş Ticaret Lisesi (1978) ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünü (1996) bitirdi. Rett Sendromlu (Zihinsel ve fiziksel) Aileler Dayanışma Derneğinin kurucuları arasında yer alarak (1998-2000) bir süre başkanlığını yürüttü. Ayrıca Yardımsevenler Derneği, Cumhuriyet Kadınları gibi çeşitli kadın sivil toplum örgütlerinde görevler aldı. Edebiyatçılar Deneği üyesidir.

Ürünleri, 2000 yılından itibaren Yeni Düşünce, Kıbrıs Mektubu, International Rett Sendrome Assocation dergileri ile Çizgi Ötesi ve Hürriyet gazetelerinde yayımlandı. 2001'de yılın annesi unvanını kazandı. Yaşamöyküsününün bir bölümünü anlattığı Sessiz Melek (2001) adlı bir kitabı vardır. Aynı kitap 2002'de İngilizceye çevrildi.