İlkadım Belediye meclisinde komisyona havale edilen 9 gündem maddesinin oylandığı  belediye meclis toplantısında ahde vefanın en güzel örneği sergilendi. Belediye meclisi İbrahim Özyer ve İhsan Kalkavan isimlerini aldığı karar ile ölümsüzleştirdi.

İlkadım Belediyesi 2021 yılı mart ayı ikinci meclis toplantısı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın başkanlığında konferans salonunda gerçekleşti. Komisyona havale edilen 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda  gündemin ikinci maddesi olan Derebahçe Mahallesi Irmak Caddesi'nde olan Koşu Yolu ve Yaşam Parkurunun isminin , 30 Mayıs tarihinde aday tanıtım toplantısı katılmak için Samsun'dan yola çıkan ve İYİ Parti heyetini taşıyan aracın kazası yapması sonucu hayatını kaybeden  Samsun 2. sıra milletvekili adayı İbrahim Özyer'in adını verilerek, İbrahim Özyer Koşu Yolu ve Yaşam Parkuru olarak değiştirilmesi oylamaya sunuldu. AK Parti-MHP ittifakının 6 çekimser oy kullandığı  gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 4 üncü maddesi olan İlkadım Belediyesi'ne ait olan Derebahçe Mahallesi Şehit Mustafa Zıvalı bulvarında bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkına Samsun'da hayatını kaybeden CHP eski milletvekili İhsan Kalkavan'ın isminin verilmesinin oylandığı komisyon raporu, AK Parti-MHP ittifakının 6 çekimser 1 red oy kullandığı oylama oy  çokluğu İhsan Kalkavan Çocuk Trafik Eğitim Parkı olarak kabul edildi.

"4 yaşındaki çocuğuma onu anlatmak için sembol bir anıt verdiniz"

Belediye meclis toplantısına katılarak alınan karar sonrası duygu dolu anlar yaşayan ve Başkan Demirtaş'tan söz hakkı isteyerek duygu ve düşüncelerini dile getiren İhsan Kalkavan'ın kızı Melis Kalkavan,"Burada ailem adına hepinize selamlar getirdim. Babamın ölümünde yıllar geçmesine rağmen verdiğiniz bu karar babamın bir siyasetçiden öte bir insan olduğunu gösterdi. Bir anne olarak evladımın bir kez görmüş olduğu 4 yaşındaki çocuğuma onu anlatma yolunda sembol bir anıt verdiniz. Benim kapı herkese açık hepinize tek tek yürekten teşekkür ediyorum" dedi.