Maçın hem haftaiçi hem de gündüz oynanacak olmasından dolayı tereddütlerim vardı ancak iki takımın kadro kalitesini kıyasladığımızda Samsunspor maçın tartışmasız favorisiydi.

 

Nitekim henüz ilk dakikalardan itibaren Menemenspor savunması kötü ve uyumsuz bir görüntü verdi. Çıkarken kaptırdıkları topları Samsunspor'un değerlendirip ilk yarıdan maçı bitirmesini ummuştum.

 

İlk yarıdan oyun ve kadro üstünlüğünü rakibe hissettiremediğimiz gibi, anlamsız bir de gol yedik. Caner gibi, yaşı itibariyle futbolunun olgunluk dönemini geçiren bir savunma oyuncusunun o çalımları yemesini hayretle izledim. 

 

1-2 kişi dışında genel olarak kötüydük ama bazı isimlere değinmeden geçemeyeceğim. 

 

Örneğin Savicevic.. Hatalı pas tercihleri ve kaptırdığı toplarla hem rakibi pozisyonlara soktu hem de bizim ataklarımızı kesti. 

 

Gökhan Karadeniz.. Devre arası takıma katıldığında, tecrübesi ve tekniği ile takıma katkı sağlayacağından şüphem yoktu. Ne yazık ki bugün gelinen noktada "şu maçı da Gökhan aldı" diyemiyoruz. Menemenspor karşısında da yokları oynadı. 

 

Kalemizde gördüğümüz ikinci gol, bu sene takımın halini çok net bir şekilde özetliyor. Korner sonrası uzaklaştırılan top orta sahaya geldiğinde kameranın gördüğü alana bizden bir oyuncunun girmesini bekledim. Kimsenin olmadığını görünce maçı birlikte izlediğimiz renktaşlar ile birlikte şok olduk. 

 

Bizim takımın yedek kulübesi tam da o yarı sahadayken, teknik heyetin birilerine geride kal dememiş olma ihtimali mi, yoksa söylenmesine rağmen oyuncuların dikkate almamış olma ihtimali mi daha can sıkıcı, karar veremiyorum. 

 

Menemenspor oyuncularının 2-1'i yakaladıktan sonra yerde yatarak kalan süreyi eritme çabaları elbette etik değil ama onlara bu şansı ve fırsatı biz kendi elimizle verdik. O yüzden bundan şikayetçi olmaya hakkımız olduğunu düşünmüyorum. 

 

Taraftarın ekranları başında görmeyi beklediği ruhu ve mücadeleyi sergileyen neredeyse tek oyuncu olan Djedje sakatlanmamışken ve sarı kartı yokken neden oyundan çıkartılır anlamak mümkün değil. 

 

Bu takımın haftalardır sahada neyi yapıp neyi yapamadığı, problemlerin ne olduğu az çok herkesin malumu. Şahsen ben de karamsar olmadan, olumlu bakmaya çalışan kesimin içindeydim fakat bugün gelinen noktada ilk ikiyi kaybederek avantajı rakiplerimize kaybettik. 

 

İş işten geçtikten sonra hesap sormak kolay fakat Samsunspor'un kaybı telafi olmuş olmuyor. Herkesi aklını başına toplamaya davet ediyorum.