Samsunspor'da kaybedilen puanların ardından şimdi de kadro dışı kararlarıyla adeta bir kriz ortamı oluştu. 

Altınordu ve Giresun maçlarında görülen kırmızı kartlar, Adana Demirspor maçıyla ilgili prim söylentileri ve atılan gollerden sonra oyuncuların gol sevinçleri(!) takım içinde bazı karışıklıkların olduğunu zaten düşündürmekteydi. 

Geçtiğimiz hafta Ertuğrul Sağlam'ın basın toplantısındaki primlerle ilgili sözleri ve dün yönetim tarafından açıklanan kadro dışı kararları bu söylentileri yeniden gündeme getirdi.

Türkiye liglerinde oyuncularına maddi manevi her anlamda en iyi şartları sunan bir kulüpte böyle söylentilerin olması tek kelimeyle rezalettir. Pandemi döneminde çoğu insan evlerine ekmek götürmekte zorlanırken, senede milyonlar kazanan futbolcuların primleri beğenmemesi, prim pazarlığı yapması kendileri adına oldukça utanç verici bir durumdur. 

Sezon başında para muhabbeti yaptığı için Bahattin'in takımdan gönderilmiş olması kadroda mevcut bulunan oyuncular üzerinde hiçbir etki yapmamış olacak ki halen prim/para konuları konuşulabiliyor.

Bu söylentiler bana Euro 2016'daki milli takımı anımsattı. O dönemde de futbolun önüne prim mevzuları geçmişti, netice herkesin malumu. 

Samsunspor hiçbir döneminde başarıyı parayla yakalayan bir kulüp hüviyetinde olmamıştır. Samsunspor'un geçmişine bakarsanız, parayla değil ortaya konan ruh ile başarı sağladığını görürsünüz. Bunu da Nuri Asan Tesisleri'nde en iyi Ertuğrul Sağlam bilir. İçeride olup bitenlere hakim değiliz ama bir şeylerin yolunda olmadığı aşikar. 

Başkan Yıldırım'ın pazar günü Samsun'a gelerek oyuncularla bir toplantı yapacağı söyleniyor. Herkese gereken mesajları vererek, gereken tavrı cesurca ortaya koymasını temenni ediyorum.

Uzun yıllardan beri başarısızlığa alışmış, sürekli hayal kırıklıklarına uğramış bu taraftar için bu sene de lige çıkamamak hüsran olmaz. Fakat Samsunsporluluk değerlerinden vazgeçtiğimiz an, her şeyi kaybetmişiz demektir.