Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, anneler günü vesilesiyle, 2020 yılında İdlib'te şehit düşen Tayfun Pekal'ın annesi Menşure Gürdal'ı evinde ziyaret etti. Canik ilçesine bağlı Düvecik Mahallesi'nde ikâmet eden anne Menşure Gürdal, bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

"OĞLUMU ÇOK ÖZLÜYORUM."

Duygulu anların yaşandığı ziyaret sırasında Menşure Gürdal, "Oğlumun kabrini sık sık ziyaret ediyorum. Kur'an okuyorum. Onun adına hayırlar işlemeye gayret ediyorum. Onu unutmak mümkün değil. Allah şahit ki, oğlumu çok özlüyorum." diyerek oğluna duyduğu özlemi dile getirdi. 

  Anne Menşure Gürdal, "Benim çocuğum Allah yolunda gitti. Bu vatan için gitti. Bu vatanı ayakta tutabilmek için gitti." diyerek ülkemiz için sürekli dua ettiğini belirtti. Başkan Sandıkçı da "Ne mutlu size ki orada bir şefaatçiniz olacak." diyerek şehit annesine tesellide bulundu.

"ONLAR BİZE ŞEHİTLERİMİZDEN YADİGÂR."

Canik Belediye başkanı İbrahim Sandıkçı, bu ziyaretle ilgili, "Vatan uğruna canını feda etmiş şehitlerimize, hepimizin vefa borcu var. Onların geride bıraktığı yakınları, milletimize emanettir. Biz de bu emanetleri baş tacı yapmakla sorumluyuz. Onlar bize şehitlerimizin yadigârı." ifadelerini kullandı.

"ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ."

Sandıkçı, "Cennet bu annelerin ayakları altındadır. Çünkü onlar, en büyük servetleri olan yavrularını vatan uğruna feda etmiş, şehit annesi olma şerefine erişmişlerdir. Menşure annemizle birlikte bütün şehit annelerimizin de anneler gününü yürekten kutluyorum. Onların evlatları sayesinde hepimiz birlik, dirlik içinde vatanımızda huzurlu bir şekilde yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

 28 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pekel, 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında şehit düşmüştü.