Korona Virüs vakası görülen iller arasında uzun süre birinci sırada yer alan Samsun, yapılan çalışmalarla bu hafta 53'üncü basamağa ulaştı. Pandemi döneminde lebalep tramvay seferlerine rağmen hiç bir önlem almayarak şimşekleri üzerine çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugün mecliste yaptığı konuşmayla, pandemiyle mücadele eden Samsun Valisi Zülkif Dağlı'nın, ilçelerde kaymakamların, Samsun'daki tüm sağlık çalışanları ile yasakların uygulanması için gece gündüz çalışan polislerin verdikleri mücadeleyi hiçe saydı.

VAKA SAYISININ FAZLALIĞI TEST SAYISINDAN KAYNAKLANIYORDU

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mecliste yaptığı konuşmada Samsun'un vaka sayısında birinci olmasının test sayısından kaynaklandığını şimdi düzeldiğini söyledi. Başkan Demir, "Geçtiğimiz aylarda Samsun, vaka sayısında birinci sıradaydı. Bu test sayısından kaynaklanıyordu. Şimdi ise Türkiye'de örnek düzeyde. Pandemi düşüş içinde. Aşılamanın da belli düzeye gelmesiyle bu süreci atlatmış olacağız. Bütün dünya çok farklı bir süreç yaşıyor. Büyük mücadele veriyor. İnşallah biz de pandemiden çıkışta Çin'den sonra ekonomik büyümede ikinci ülke oluruz. Samsun'da bu konuda Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme var. Sanayide, ticarette, turizmde merkez olması hem de hükümet yatırımlarının katkısı var" dedi.

Demir, meclisteki konuşmasında güzergahı bilenlerin 'arsa toplandığı, birilerinin büyük parseller topladığı" iddiaları gündemde olan Batı Çevre Yolunun ihalesinin 2022 yılında yapılacağını da açıkladı.