İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, "2017 yılından günümüze bir arpa boyu yol alamadığımız, yılan hikayesine dönen Bafra Eczacılık Fakültesi nerede?" diye sordu.

Yılmaz, eczacılık fakültesine sözüne kadar geçen süreci anlatarak, "2017 yılında hayırsever Arslan ailesi Bafra'ya gönül bağlarının bir tezahürü olarak Lise yaptırmak istemiş ancak Bafra'nın ve Bafra halkının bir Yüksekokula daha çok ihtiyacı olduğuna kanaat getirerek Fakülte yapma kararı almışlardır. Bu kararın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Bafra İşletme Fakültesi olarak protokol yapılmış ve Fakülte inşaatına başlanmıştır. 9 aylık kısa bir süreçte inşaat tamamlanarak Ondokuz Mayıs Üniversitesine teslim edilmiştir. İnşaat yapımının ardından Omü Rektörü Dr. Sait Bilgiç, bağışçı aile ile görüşerek bu binanın Sağlık Bilimleri Fakültesi olmasını istemiş ve daha sonra tekrar görüşerek Eczacılık Fakültesine dönüştürülmesini istemiştir" dedi.

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bafra'ya Eczacılık Fakültesi açılacağının duyulmasıyla bazı Samsun Lobileri bunun Bafra'ya yapılmasını istememiş ancak Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerimizin elele vererek yaptığı açıklamalar ve eylemler sonucunda Fakültenin Bafra'ya yapılma sözü alınmıştır. Bu gelişmelerin ardından AK Parti'nin sürece müdahalesiyle muhalefet partileri safdışı bırakılmıştır. Bafra AK Parti Milletvekili ve yöneticileri bu defa kendileri sorunu halletmek istemiş ancak Samsun AK Parti lobilerini ikna edememişlerdir. Araya giren AK Parti Lobileri tarafından Bafra her zaman ki gibi ikinci plana atılmıştır. Arslan ailesinin çabaları ve harcanan emekler boşa gitmiştir. Ayrıca inşa edilen binada Arslan ailesine tahsis edilen oda işgal edilmiş ve özel eşyaları çatı katına kaldırılarak telafisi imkânsız bir yanlışa imza atılmıştır. Arslan ailesi bu konuyla alakalı kendileri ile iletişime bile geçilmesini istememektedir.
Bafra'ya yapılacak her yatırımda ortaya çıkıp önüne taş koyan bu AK Parti lobileri nereye kadar bu marifetlerine devam edecektir? Seçim öncesi Bafra'ya ve Bafralılara verilen vaatlerin hiçbiri yerine getirilmemiş, hayırsever insanlar tarafından yapılan yatırımlar da AK Parti lobilerinin girişimleriyle engellenmektedir.
Bafra artık zincirlerini kırmalı ve hak ettiği değeri görmelidir. Eczacılık Fakültesi Bafra halkının hakkıdır ve en kısa zamanda hakkı teslim edilmelidir.
Biz Bafra İyi Parti İlçe Başkanlığı olarak Bafra halkının hakkı teslim edilene kadar konunun takipçisi olacağız ve Bafra halkının refahını yükseltebilmek adına durmadan çalışmaya devam edeceğiz."