Samsun haber: Yapılan ziyarette üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Modern Diller Birimi'nde verilecek olan seçmeli İspanyolca ve Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik tıbbi Latince dersleri için öğretim materyallerinin yanı sıra film, müzik vb. kültürel konularda katkılar sağlanması, öğretim elemanı değişiminde bulunulması ve Venezuela Konsolosluğu ile ortak iş birliği geliştirilmesi gibi detaylar ele alındı.

Ziyarette Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nalan Kızıltan, günün hatırası olarak Konsolos Tatiana Lucia Zapata Bracho'ya Türk bayraklı rozet taktı.

"Bu iş birliği OMÜ'ye çok şey katacak"

Konsolos Bracho daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'i makamında ziyaret ederek OMÜ ile iş birliğini başlatmak istediklerini dile getirdi. Geliştirilecek bu iş birliği ve temasın OMÜ'ye sağlayacağı katkılara değinen Konsolos Bracho üniversite ile bir kültürel dostluk köprüsü inşa etmek istediklerine vurgu yaptı.

Görüşme ayrıca, 01-31 Temmuz 2017 tarihleri arasında 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na (Deaflympics) ev sahipliği yapacak olan Samsun'da temsili heyet ile bulunacaklarını belirten Bracho, bu süre zarfında OMÜ ile de iletişim içinde olacaklarını kaydetti.