Pandemi nedeniyle ertelenen Samsun Barosu seçimleri nihayet yapıldı.

İki erkek rakibi ile mücadeleye giren Avukat Pınar Gürsel Yıldıran 933 geçerli oyun 497 tanesini alarak 1923 yılında kurulan ve 98. Yılını kutlayan Samsun Barosu'nun tarihindeki ilk kadın başkanı oldu.

Açıkçası bu sürpriz oldu mu derseniz olmadı.

Çünkü meslek icabı bir süredir birçok avukat arkadaşımla sohbet ettik hatta ofislerine gidip sohbet etme şansım oldu.

Kiminle sohbet etsem bana bu seçimde bir kadın ihtilali olacağından bahsetti.

Pınar Gürsel Yıldıran'ın özellikle son dönemlerde staj komisyonunda yer alması nedeniyle genç avukatlarıyla kurduğu harika ilişki bu seçimin kaderini belirledi.

Özellikle son bir haftada sosyal medya üzerinden avukatlar saflarını belirlemeye başlamıştı.

Burada en çok dikkat çeken paylaşımların genç avukatların büyük çoğunlukta paylaşım yapması ve paylaşımlarında da Pınar Abla seninleyiz yanındayız gibi söylemleri dikkat çekti.

Pınar Gürsel Yıldıran "İyilik yap denize at " sözünün sandığa yansımış hali oldu.

BARO BAŞKANI PINAR GÜRSEL YILDIRAN MI OLDU DERSENİZ ONA EMİN DEĞİLİM AMA SEÇİMİ KAZANAN KİŞİ KESİNLİKLE 'PINAR ABLA' OLDU.

Bu seçimlerin bir diğer galibi ise genç avukat Büşra Çelebi oldu. 536 oy alarak adeta rekor kırarak seçimlerin en çok oyunu alan Büşra Çelebi baro başkan yardımcılığını da kazanmış oldu. Büşra Çelebi'nin ve Lemi Keleş'in aldığı oylar da başkanlık kadar değerlidir.

Seçim dün bitti artık iş zamanı. Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran ve ekibini tebrik ediyor başarılar diliyorum.