Gece saatlerinde Bafra'da yaşanan küçük örtü yangının ardından, Vezirköprü ilçesinde orman yangını olduğu ve kontrol altına alındığı ileri sürüldü. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis yaptığı paylaşımda "Sevgili Vezirköprü'lüler...
Kuruçay mahallemiz Kabagöz mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alınarak söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir yangın sonucunda yaklaşık 7 hektarlık alan zarar görmüştür. İlçemize ve ülkemize büyük geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

OGM: YANGIN YOK
Orman Genel Müdürlüğü'nün Başkan Edis'ten sonra yaptığı paylaşım işe kafaları karıştırdı. Orman Genel Müdürlüğü, "Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Samsun/Vezirköprü'de orman yangını olduğu iddiaları asılsızdır. Bafra'da 0.3 hektar alanda çıkan örtü yangını kısa sürede söndürülmüştür. Lütfen daha sağduyulu davranarak, panik oluşturacak paylaşımlardan kaçınalım." paylışımında bulundu.

VALİLİK ÖRTÜ YANGINI
Samsun Valiliği de aynı saatlerde "Vezirköprü İlçemizde Özkuruçay Mahallesinde yangın ihbarı alınması üzerine ekiplerimiz 400 m2'lik alanda meydana gelen örtü yangınına müdahale ederek söndürme çalışmaları tamamlanmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmekte olup sosyal medyadan paylaşılan farklı bilgilere itibar edilmemesini istirham ediyoruz" paylaşımını yaptı.

HANGİSİNE İNANILACAK?
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Orman Genel Müdürlüğü ve Samsun Valiliği'nin yaptığı üç ayrı paylaşımındaki üç ayrı açıklama kafaları karıştırdı. Samsun'da orman yangınıyla ilgili bu tür tutarsız açıklamalar 'Skandal' olarak değerlendirilirken; yangınların bir çok olayda olduğu gibi toplumdan kaçırılmaya çalışıldığı şüphesi de artmaya başladı.