AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, yaptığı basın toplantısıyla Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye yüklenirken; CHP ve İYİ Parti il ve ilçe başkanlarının yalanla algı oluşturmaya çalıştığını da ileri sürdü.

Köstek, "Geçtiğimiz günlerde CHP ve İYİ Parti temsilcilerinin devletimize, kurumlarımıza ve partimize karşı 'Halkı Kin ve Nefret Duygularıyla Düşmalığa Tahrik' edercesine gerçekleştirdikleri basın açıklaması ve CHP'li Atakum Belediye Başkanı Sn. Cemil Deveci'nin yalan ve algı operasyonlarıyla tıpkı ülke siyasetinde yaptıkları gibi vatandaşlarımızı yanıltmaya yönelik yalanlarını bütün şeffaflığı ile Cumhur İttifakı olarak açıklama ve gün yüzüne çıkarma gereği doğmuştur" diyerek başladığı açıklamasında, Atakum Belediyesi hesaplarına konulan haczin Süperonline isimli firmaya olan 2020 tarihli borçtan kaynaklandığını ifade etti.

HACİZ SÜPERONLİNE FİRMASININ
71 BİN TL'LİK FATURASI
AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, "Alışkanlık haline getirdikleri ve şova dönüştürerek Atakum Belediyesi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında ifade edilen, 'AK Partinin direktifleri ile belediye hesaplarına haciz konulduğu ve İller Bankasının eşit davranmadığı' iddiası; Bahse konu haciz işlemi, kendi dönemlerinde Superonline firması tarafından kesilen 01.02.2020 tarihli 23345889 nolu 71.673,27 TL'lik faturasının -anlaşılan o ki bu yaygaraları koparmak için bilinçli ve maksatlı bir şekilde- belediye tarafından ödenmemesi sonucu kesinleşen bir alacaktan ibarettir." dedi.

İLLER BANKASINDAN YÜZDE 30 FAZLA GÖNDERİLİYOR
Köstek İller Bankası'ndan 2019 yılında 51,49 milyon TL ödeme geldiğini, 2020 yılında ise yüzde 30 artışla bu ödemenin 64,70 milyon TL'ye yükseltilerek ödenek gönderildiğini ifade ederek, "İl Bank ise bütün belediyelere olduğu gibi Atakum Belediyesine de 2020 Denetim Raporunda kayıtlara geçen bilgilere göre 2019 yılında 51,49 Milyon öderken, 2020 yılında yaklaşık yüzde 30 artışla 64,70 Milyon Lira ödeme yapmıştır. Dolayısıyla belirtilen iddialar tamamen mesnetsiz, yakışıksız ve siyasi sorumluluktan uzak kocaman bir yalandır." diye konuştu.

ATAKUMLUNUN CEBİNDEN
9 MİLYON TL FAZLADAN PARA ÇIKTI
Atakum Belediyesi'ndeki çöp ihalesindeki yolsuzluk iddialarını da dillendiren Köstek, "CHP'li Atakum Belediyesinin akla durgunluk veren çöp İhalesi yılan hikayesine dönmüştür. Sn.Deveci göreve geldikten sonra 6 ay boyunca ortalama 719 bin liradan aldığı temizlik hizmetini adrese teslim şartname ile Kamu İhale Kanununun 21/B maddesini suiistimal ederek Davet Usulü yöntemiyle aylık ortalama 1 Milyon 70 Bin TL karşılığında arzu ettikleri bir firmaya vermiştir. KİK'in ihaleyi iptal etmesine ve Danıştay'ın iptal kararını onamasına rağmen Sn. Deveci, Hukuk tanımaz bir pervasızlık içerisinde halen aynı usulle hizmet almaya devam etmektedir. Sonuç olarak 23 ayda Atakum halkının cebinden fazladan çıkan para yaklaşık 9 Milyon Liradır. Hatırlatmak isterim ki ödenmediği için takibe düşürülen ve yaygara koparılan kendi dönemlerine ait Süperonline faturası ise 71 Bin TL'dir." ifadelerini kullandı.

HANİ ARSA KALMAMIŞTI
AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, CHP'li Başkan Deveci'nin yaman çelişki içinde bulunduğunu savunarak, "Göreve geldiğinde 'Atakum Belediyesinin elinde masa büyüklüğünde arsa kalmamış' diyerek yalan söyleyen Sn. Deveci, 112 farklı parçadan oluşan belediye taşınmazlarını (arsa,tarla,bina vb.) parsel parsel satmak için meclise teklif sunmuştur. Satış için izin istediği listeler herkesce görülebilir. Sayın Deveci, televizyon programında ki '?. masa büyüklüğünde arsa kalmamış' ifadeleriniz doğruysa belediyeye bu taşınmazları siz mi bağışladınız ? yok bunlar zaten belediyenin sahip olduğu taşınmazlar ise bir belediye başkanı olarak sırf mağduru oynamak için size inanan, güvenen, oy veren Atakum halkına niçin yalan söylediniz?" dedi.

YEĞENİNE KURDURDUĞU ŞİRKET BATTI
Köstek açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Sn. Deveci göreve geldiğinde aktif olarak çalışmakta olan Atakum İmar İnşaat Şirketini bilinçli olarak devre dışı bırakıp; 25 Bin TL sermaye ile yeğenine kurdurduğu Atakum Kültür Sanat şirketini Atakum Belediyesine hibe ettirmiştir. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Sayın Deveci açıklama yaparak Atakum sakinlerinin gözünün içine baka baka daha sonra Bilirkişi Raporuyla doğru olmadığını anladığımız aşağıda ki ifadelere yer vermiştir.
"Atakum Belediyesinin bütçesinden bir kuruş para çıkmadan hibe olarak aldığımız şirket 250 kişi çalıştırıyor, maaşını ödüyor, sigortasını ödüyor, vergilerini ödüyor, aldığı her şeyi peşin alıyor ve kar ediyor kar" diyerek herkesin kendisine inanmasını istemiş, hibe yoluyla alınan şirketi yere göğe sığdıramamıştır.
Ne hazindir ki, Sn. Devecinin ifadelerinin aksine kar ettiği ifade edilen şirketin sadece çalışana ve kamuya olan borcu yaklaşık 11,5 Milyon lira olup, Bilirkişi Raporuyla şirketin borca batık ve müflis durumda olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca şirketi kurtarmak için Atakum Belediyesinin bütçesinden alınarak şirkete 3 Milyon Lira sermaye artırımı yapılmıştır."

CHPLİ BELEDİYENİN GRİFT İLİŞKİSİ

Köstek, Atakum Belediyesi'ndemki grift ilişkilere de dikkat çekerek, "Atakum Belediyesine ağustos ayında 965,125 TL'lik sarf malzeme satılmıştır. Alacağının üçte birini tahsil etmesine rağmen Eylül ayında (hemen bir ay sonra) kalan tutar için Deveci Hukuk bürosu üzerinden icra takibi başlatılmıştır. İcra takip sürecine baktığımızda Sn.Deveci'ye ait Hukuk Bürosunun tabelasında ismi bulunan iki avukattan birinin icra takibini başlattığı diğerininde belediyenin savunma avukatı olduğu anlaşılmıştır. Konuya ilişkin Atakum Belediye Meclisi 'Genel Görüşme' gündemiyle toplanmış, katılan bütün partilerin oybirliği ile tarihi bir karara imza atılarak Sn.Deveci'nin etik dışı davranışı meclis tarafından tescil edilmiştir." dedi.

ATAKUM'DAN ELİNİZİ ÇEKİN
AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, açıklamasını Atakum Belediye Başkanı Cemil Demeci'yi istifaya çağırarak şöyle tamamladı: "Sayın Deveci, Gerçeği balçıkla örtemezsiniz. Yolun sonu göründü. Oyun bitti? Ben daha iyi yöneteceğim iddiasıyla karşısına çıktığınız Atakum sakinleri için aradan geçen 2,5 yıllık zaman diliminde elle tutulur hiçbir icraata imza atmadınız. Esnafları ve işçileri sızlandırarak alacaklı kimselerin çaresizce yürüttükleri hak arayışlarını ve tahsilat için başlattığı icra takibini hukuksuzluk olarak tanımladınız. Atakum sakinlerinin iyi niyet ve tahammül sınırlarını zorlayarak gerek mecliste verdiğimiz önergelerle gerekse sözlü olarak yaptığımız bütün uyarılarımıza rağmen hukuktan yoksun etik dışı davranışlar dizisine üst üste devam ettiniz. Artık Yeter! Yalan üzerine kurulu siyaset anlayışıyla beceriksizliklerinizi kamufle etmeye çalışırken kabus gibi çöktüğünüz Atakum'un üzerinden elinizi çekin! Bir kez olsun ibreniz doğruyu göstersin ve '?Bırakın hukuğu etik dışı davranışımı görürseniz görevi hemen bırakacağım' sözünüzün gereğini yapın. "